Situaţie inedită în Vâlcea: Soţ şi soţie, contracandidaţi la aceeaşi primărie

Caz unic în România: soţ şi soţie, contracandidaţi la aceeaşi primărie. Bărbatul vrea pentru a treia oară fotoliul de primar în comuna vâlceană Popeşti, însă din acest an, adversarul de temut este chiar soţia sa. Femeia, care lucrează şi ea la primărie, şi-a anunţat candidatura din partea unui alt partid şi este susţinută de fiica sa.

01 apr. 2016, 20:31
Situaţie inedită în Vâlcea: Soţ şi soţie, contracandidaţi la aceeaşi primărie

Soţia actualului primar din comuna vâlceană Popeşti este, în prezent, şefa Serviciului de Taxe şi Impozite din localitate. Nu îşi vede însă soţul ca pe un adversar politic, potrivit România TV.

Nu sunt rivală cu nimeni. Dacă voi câştiga alegerile, eu cred că soţul meu se va bucura. Eu m-aş bucura mai mult să câştige el„, a spus Rewena Şerban.

Va fi o campanie serioasă şi corectă. Fiecare îşi spune partea lui. Nu aş fi invidios dacă ar câştiga soţia. Nu n-avem cum, suntem în aceeaşi familie. Mai ales că este consiliată şi de fiica mea„, a spus actualul primar, Constantin Şerban.

Oamenii din comună nu sunt de acord cu decizia celor doi soţi. „De ce să candideze soţ şi soţie? Sunt destui oameni în comună. Nu aş vota-o nici pe ea, nici pe el”, au spus localnicii.

Pe lângă soţie, actualul primar mai are doi adversari, tot din primărie. Viceprimarul şi şefa Serviciului de Asistenţă Socială şi-au anunţat şi ei candidatura. „Candidez pentru că nu merge bine mandatul domnului primar. El a promis nişte lucruri şi a făcut total invers„, a spus viceprimarul din Popeşti, Ţircă Gheorghe.

„M-am hotărât să candidez. Nu împotriva domnului primar. Este o competiţie. Toată lumea poate să candideze”, a spus şefa Serviciului de Asistenţă Socială.

La aşa avalanşă de candidaţi, primăria din Popeşti riscă să se închidă de tot. Pe timpul campaniei electorale, între 6 mai şi 4 iunie, candidaţii angajaţi în instituţie trebuie să se autosuspende din funcţiile publice.