Situaţie uluitoare în Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. S-a închis serviciul de gardă, nu mai au anestezist

Spitalul de Pediatrie din Ploieşti este în pericol de a se desfiinţa. Unitatea medicală nu mai are niciun anestezist, iar serviciul de gardă a fost suspendat. Copiii sunt trimişi către alte spitale.

08 sept. 2015, 13:29
Situaţie uluitoare în Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. S-a închis serviciul de gardă, nu mai au anestezist

Primăria Ploieşti a fost înştiinţată că ultimul anestezist de la unitatea medicală a plecat, iar spitalul a fost nevoit să suspende serviciul de gardă. Copiii vor fi trimişi la spitalele din Bucureşti, iar cazurile grave vor ajunge, cel mai probabil, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, deşi şi această unitate medicală se confruntă cu aceeaşi criză de medici anestezişti.

Potrivit jurnalulph.ro, încă de la începutul verii se ştia că unul dintre medici se va transfera la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti, iar cel de al doilea ar fi trebuit să iasă de mult la pensie, însă nu s-a luat nicio măsură.

Situaţia de la Pediatrie este cu atât mai gravă cu cât toate spitalele din Prahova au o problemă cu specialiştii ATI. La Câmpina, Spitalul Municipal nu mai poate asigura gardă, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti caută soluţii disperate pentru atragerea medicilor anestezişti.

Citeşte şi: SALARII MAI MARI cu 25%, de la 1 octombrie, pentru noi categorii de personal medical