Şoc în rugby-ul mondial, un cunoscut sportiv a murit la 45 de ani. El a jucat pentru două echipe naţionale

Dylan Mika, fost rugbyst neo-zeelandez care a îmbrăcat tricoul reprezentativei All Balcks, dar şi pe cel al statului Samoa, a murit miercuri, cu o lună înainte de a împlini 46 de ani.

20 mart. 2018, 12:43
Şoc în rugby-ul mondial, un cunoscut sportiv a murit la 45 de ani. El a jucat pentru două echipe naţionale

Dylan Mika a murit în urma unui infarct. El era născut la Auckland, capitala Noii Zeelande, pe 17 aprilie 1972, dar prima naţională pentru care a jucat a fost cea din Samoa, în 1994. A evoluat în două partide, după care a trebuit să ia o pauză de trei ani la nivel de echipe reprezentative, pentru a putea deveni din nou eligibil pentru Noua Zeelandă.

Şi, într-adevăr, a evoluat pentru All Blacksîn şapte partide, pe parcursul anului 1999, el înscriind un eseu. Primul său meci în tricoul Noii Zeelande l-a disputat chiar împotriva primei sale reprezentative, cea a statului Samoa, al cărei căpitan era chiar vărul său primar, Pat Lam.

Dylan Mika a fost prezent alături de celebrul Jonah Lomu, în lotul Noii Zeelande prezent la Cupa Mondială din 1999, din Ţara Galilor. În meciul cu Italia, din grupe, Mika a înscris un eseu în victoria cu scorul de 101-3. La acel turneu final, Noua Zeelandă a fost eliminată în semifinale, de Franţa, scor 31-43, iar în meciul pentru medaliile de bronz a pierdut cu Africa de Sud, scor 18-22.