Şofer AMENDAT pentru că i-a spus unui poliţist „Aşa să îţi ajute Dumnezeu!”. Cum a motivat poliţistul această DECIZIE

Paul Ciprian Comșa, un şofer din Cluj, i-a spus polițistului Andrei Crișan, care îl amendase, "Aşa să îţi ajute Dumnezeu!". Agentul s-a simțit jignit și i-a mai întocmit un proces-verbal cu o sancțiune usturătoare: 800 de lei.

27 mart. 2018, 07:51
Şofer AMENDAT pentru că i-a spus unui poliţist „Aşa să îţi ajute Dumnezeu!”. Cum a motivat poliţistul această DECIZIE

Incidentul a avut loc pe 26 septembrie 2016. Așa cum reiese din relatarea făcută de instanță, în jurul orei 16:48, tânărul a parcat mașina la intersecția 7 străzi unde a oprit în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă”.

Un agent rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Cluj l-a amendat, chiar dacă șoferul i-a explicat polițistului că s-a dus până la o bancă și nu avea unde să lase autoturismul. Comșa nu a contestat sancțiunea, însă, i-a zis polițistului: „Așa să vă ajute Dumnezeu!”.

De ce ating POLIŢIŞTII unul dintre FARURILE maşinii când te opresc în TRAFIC. Motivul te va SURPRINDE

Urarea șoferului a fost considerată „expresie jignitoare” și, drept urmare, polițistul a întocmit un alt proces verbal și i-a aplicat o amendă de 800 de lei, conform Legii 61/1991, privind tulburarea ordinii și liniștii publice. Polițistul susține că, prin tonul folosit când a afirmat „Așa să vă ajute Dumnezeu!”, șoferul i-a lezat demnitatea și onoarea.

Paul Ciprian Comșa a apelat la Justiție. Pe 11 octombrie 2016, el a atacat în instanță cel de al doilea procesverbal și a dat în judecată IPJ Cluj. Pe 3 martie 2017, Judecătoria ClujNapoca a respins acțiunea lui Paul Ciprian Comșa, însă a redus cuantumul amenzii de la 800 la 200 de lei.