Şoferii care nu opresc la semnalul poliţistului, TREI LUNI fără PERMIS

Guvernul a dat verde pentru înăsprirea pedepselor pentru șoferii care nu opresc la dispoziția polițistului, dar nu susține majorările de pedepse pregătite în cazul conducerii unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise.

14 sept. 2017, 08:33
Şoferii care nu opresc la semnalul poliţistului, TREI LUNI fără PERMIS

Două noi proiecte de legi, care urmează să intre în perioada următoare în dezbatere parlamentară, propun înăsprirea pedepselor pentru șoferii care nu opresc la dispoziția polițistului, cât și pentru conducerea unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise, în ambele cazuri, permisul de conducere putând fi suspendat, scrie profit.ro.

Unul dintre proiecte suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, pentru „neoprirea la dispoziția polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”. Această faptă nu va mai fi sancționată doar cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform celuilalt proiect de lege, permisul de conducere va putea fi suspendat timp de 30 de zile pentru „conducerea unui vehicul și tractor agricol sau forestier care, în mers sau staționare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă”.