Şoferul drogat care a ucis doi tineri pe trecere, eliberat condiţionat

Şoferul drogat care a ucis în 2013 doi tineri pe o trecere de pietoni din Craiova a fost eliberat condiţionat din penitenciar. Tânărul a fugit imediat de la faţa locului, însă a fost prins, după ce poliţiştii au făcut filtre în tot orașul. În momentul tragediei, circula prin oraș cu 125 de kilometri la oră.

06 iun. 2017, 06:25
Şoferul drogat care a ucis doi tineri pe trecere, eliberat condiţionat

Iulian Florin Siclitaru, zis Dodo, nepotul unui important om de afaceri din Craiova, a ucis doi tineri pe trecerea de pietoni în anul 2013. Tânărul a fugit imediat de la faţa locului, însă a fost prins, după ce poliţiştii au făcut filtre în toată Craiova. După o noapte de audieri, a recunoscut că el a fost la volan.

Trupurile celor doi tineri au fost pur şi simplu mutilate. Andrei şi Cosmin tocmai ieşiseră de la discotecă şi se îndreptau către casă. Au fost loviţi pe trecere de pietoni de şoferul unui bolid de lux, care a fugit de locul accidentului şi a abandonat autoturismul într-o parcare în zonă.

După accident, Siclitaru a părăsit locul faptei şi a fost prins ulterior în trafic după mai bine de 12 ore, iar după o noapte de audieri a recunoscut că el s-a aflat la volan. În urma expertizei efectuată în cauză, s-a stabilit că şoferul avea o viteză de deplasare de 125 km/h. De asemenea, testul efectuat de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” a ieşit pozitiv la Tetrahidrocanabinolul (THC), care este derivat benzo-piranic, substanţa activă principală din canabis, întâlnit şi în haşiş şi marihuana, ceea ce înseamnă că nu este exclus ca acesta să fi consumat şi droguri înainte de a se urca la volan.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat pe Iulian Siclitaru la 6 ani de închisoare cu executare. Odată ajuns în spatale gratiilor a făcut numeroase cereri să fie eliberat condiţionat. Judecătoria Găeşti a admis cererea lui Iulian Silcitaru şi a dispus pe data de 31 mai eliberare condiţionată din spatale gratiilor.

Andrei Dragomir şi Cosmin Băbălău aveau unul 21, altul 20 de ani. Băieţii ucişi pe trecerea de pietoni de Iulian Siclitaru făceau parte dintr-o trupă de rap. Iulian Silcitaru a executat în total patru ani şi două luni de închisoare. Andrei făcea parte din trupa de dans Freaks din Craiova şi a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale la dans, a participat şi la Românii au talent.

Citeşte şi: Adolescent de 15 ani ucis într-un accident în judeţul Giurgiu. Maşina s-a izbit violent de un stâlp FOTO