Soluţii sigure pentru a scăpa de cearcăne şi de acnee, care chiar funcţionează

Aveţi pungi sub ochi sau puseuri de acnee? Puteţi să le combateţi eficient cu ajutorul a cinci soluţii “casnice”, pentru a avea o piele curată şi sănătoasă, informeaza ivillage.com.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 07:58
Soluţii sigure pentru a scăpa de cearcăne şi de acnee, care chiar funcţionează

1. Pungi sub ochi

Factorii genetici, deshidratarea, alcoolul si sarea in exces pot face ca ochii dumneavoastra sa para intunecati si umflati. Aceasta solutie de “dezumflare” a ochilor contine antioxidanti, cofeina si astringenti.

Ingrediente: 1 castravete taiat in rondele, 2 linguri de miere si ceai alb.

Fierbeti 8 cesti de ceai alb, adaugati mierea si raciti amestecul la temperatura camerei. Adaugati feliile de castravete. Raciti la frigider timp de 4 ore si aplicati apoi feliile de castravete peste pleoape timp 2-4 minute.

Citeşte şi Remedii naturiste de la bunica pentru o piele perfectă

Solutii pe termen lung: Pelleve (o procedura de reintinerire a pielii) sau alte tratamente de subtiere a pielii, combinate cu aplicarea unei creme pentru ochi.

2. Arsuri solare sau piele iritata

Oricine, cu orice tip de piele, se poate arde daca sta prea mult la soare, in special in zilele in care pe cer sunt si câtiva nori, când oamenii renunta la crema de protectie solara, crezând ca soarele nu este prea puternic. Nu trebuie sa va lasati inselati de acei nori – acestea sunt zilele in care se produc cele mai multe arsuri solare. Aceasta masca este eficienta si contra petelor de roseata sau daca pielea dumneavoastra este iritata din alte cauze. Consultati un dermatolog daca iritatia se agraveaza sau daca dureaza mai mult de o saptamâna.

Remediu rapid: Masca din iaurt si miere, cu efect calmant.

Amestecati 1-2 lingurite de miere cu sucul unei jumatati de lamâie si 1 iaurt mic integral. Adaugati un albus de ou si amestecati. Aplicati pe fata si lasati compozitia pe piele timp de 15 minute. Stergeti cu o carpa umeda si aplicati o crema hidratanta.

Solutii pe termen lung: Seruri antioxidante si teste anuale contra cancerului de piele. Daca aveti pete de roseata, consultati un dermatolog pentru a stabili impreuna un plan de tratare.

Continuarea pe Lyla.ro.