CRIZA IMIGRANŢILOR. Câţi refugiaţi pot caza Politehnica şi Universitatea Bucureşti

Universitatea Politehnică din București și Universitatea din București și-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

08 sept. 2015, 10:41
CRIZA IMIGRANŢILOR. Câţi refugiaţi pot caza Politehnica şi Universitatea Bucureşti

„Universitatea Politehnică din București și Universitatea București au disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați: Universitatea Politehnică din București — 150 de locuri cazare și masă și Universitatea din București — 80 de locuri pentru refugiați cazare și masă”, a afirmat Sorin Câmpeanu, potrivit Agerpres.

Victor Ponta: România nu este acord cu cote obligatorii în privinţa refugiaţilor

„Am răspuns acestei solicitări punând la dispoziţie 80 de locuri în căminele noastre din Măgurele şi consiliere, dacă ni se va cere, acestor persoane. Am fost rugaţi să punem la dispoziţie aceste locuri in cămin, nu va afecta capacitatea noastră de cazare, a studenţilor universităţii”, a spus Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti.

Potrivit acestuia, alte universități din țară s-au arătat deschise în a oferi consiliere psihologică, socială și religioasă pentru refugiați.

De asemenea, Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare județene o situație cu locurile disponibile în cămine, unde azilanții să fie cazați dacă ajung în România.