Spargere în casa consulului onorific al Italiei la Arad. Hoţii au furat arme, bijuterii, ceasuri şi bani

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, casa consulului onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio, a fost spartă de hoți, care s-au ales cu o pradă "spectacol". Autorii au acționat la un pont, consulul nefiind acasă.

03 iul. 2017, 12:20
Spargere în casa consulului onorific al Italiei la Arad. Hoţii au furat arme, bijuterii, ceasuri şi bani

Deși autoritățile nu au comunicat nicio informație cu privire la această speță, italianul a fost lăsat fără două arme de vânătoare și una de colecție, fără bijuterii și fără ceasuri, scrie specialarad.ro.

Mai mult, deși Inspectoratul de Poliție Județean Arad nu a comunicat că ar fi vorba despre sustragerea unei anumite sume de bani, însă se pare că este vorba de o sumă considerabilă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, consulul onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio, a depus o sesizare privind un furt din locuinţă. Din casa diplomatului, aflată într-un cartier nou construit la maginea oraşului, ar fi dispărut un dulap metalic în care se aflau trei arme deţinute legal. Poliţia nu a oferit informaţii cu privire la tipul armelor, însă surse judiciare afirmă că două sunt de vânătoare, iar una de colecţie.

De asemenea, dintr-o cutie metalică în care consulul păstra valori ar fi fost furată o sumă de aproximativ 15.000 de euro, dar şi „o cantitate neprecizată de bijuterii”.

„În acest moment se fac cercetări pentru identificarea şi prinderea persoanelor care ar fi comis acest furt”, a declarat, luni, Lorena Radu.

Locuinţa nu era supravegheată video, iar în acest moment nu există suspecţi.

Citeşte şi Cel mai rapid jaf: 90 de telefoane furate în 90 de secunde