Specialiştii avertizează. Vopseaua de păr creşte riscul de cancer

Vopseaua de par, un produs folosit de milioane de femei, contine substante care sunt considerate a fi factori declansatori de cancer.

21 oct. 2017, 20:33
Specialiştii avertizează. Vopseaua de păr creşte riscul de cancer

Cercetatorii britanici au confirmat una dintre cele mai mari temeri ale femeilor. Vopseaua de par folosita in salaoanele profesionale, dar si kiturile de vopsit pentru acasa pot expune persoana care le foloseste la un mare risc.

Potrivit acestora, substantele din vopseaua de par permanenta pot reactiona in combinatie cu fumul de tigara si alti factori poluanti din aer, cauzand o componenta responsabila pentru cancer. Substantele numite amine secundare penetreaza pielea si raman timp de saptamani intregi, luni sau chiar ani, scrie feminis.ro.

In timp, acestea interfereaza cu factorii poluanti si duc la formarea unei substante otravitoare, numita nitrozamina. Tocmai de aceea este interzisa folosirea lor in produse cosmetice.

Specialistii avertizeaza insa ca acelasi efect daunator poate fi generat de o simpla reactie chimica.

Un studiu de profil din 2009 a scos la iveala faptul ca femeile care se vopsesc mai des de noua ori pe an au un risc de 60% de a suferi de cancer de sange, iar un an mai tarziu, European Commission a interzis 22 de tipuri de vopsea de par pe motiv ca ar fi reprezentat un risc pentru cancer de vezica.

Citeşte şi Un prezentator TV, mărturisire şocantă. „Sunt plin de cancer. Boala a revenit…”