Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a inaugurat o nouă unitate mobilă SMURD

O unitate mobilă SMURD, echipată cu aparatură de terapie intensivă completă, va funcționa de joi la Spitalul Universitar de Urgență București

10 sept. 2015, 12:22
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a inaugurat o nouă unitate mobilă SMURD

„Există un plan de a crește capacitatea de intervenție în București și la Serviciul de Ambulanță și la SMURD. Ce vedeți astăzi este primul echipaj care va funcționa permanent cu plecare de la o altă unitate de primiri urgențe decât cea de la Spitalul de Urgență Floreasca. Începem să amplasăm puncte care sunt deservite de colegii din alte unități de primiri urgențe. Ea va fi folosită pentru anumite tipuri de cazuri critice, pentru că este o mașină de terapie intensivă mobilă. Plecarea va fi de aici, bineînțeles în funcție de cine este mai aproape. Dacă este mai aproape Floreasca sau mai avem alte puncte în oraș, pleacă mașinile de acolo. Aceste este un punct care va deservi zona care este în jurul Spitalului Universitar de Urgență București. Aici va fi adus orice pacient care este în stare critică. Ei vor merge fie pe intervenție primară ca primii sosiți, fie vor merge în sprijinul altor echipaje, cum ar fi echipajele de prim ajutor, echipajele cu asistenți. Mașina este echipată cu aparatură de terapie intensivă completă”, a afirmat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, potrivit Agerpres

Potrivit acestuia, următoarele echipaje de terapie intensivă vor fi la Spitalele Elias și Bagdasar Arseni.

Citeşte şi Raed Arafat: Urmează să facem o escadrilă de motociclete SMURD pentru intervenţii

El a mai spus că, până la sfârșitul acestui an, vor mai fi angajate la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov 100 de asistenți medicali, medici, ambulanțieri, posturi care sunt deja bugetate.

În ceea ce privește timpul de intervenție al echipajelor, Arafat a precizat că, potrivit legislației actuale, în zonele urbane acesta este de 8 minute în 80-90% din cazuri pentru echipele de prim ajutor și 15 minute pentru cele de terapie intensivă.

Acesta a admis însă că întotdeauna va exista un număr mic de cazuri în care timpul de intervenție nu va putea fi respectat. „Întotdeauna vei avea un număr mic de cazuri în care nu poți să respecți timpul”, a susținut Raed Arafat.