Spune-mi ce problemă ai cu părul, ca să ştim… ce soluţii îţi dăm

Mătreață, scalp iritat, păr zgribulit, vârfuri despicate. Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care părul nostru le îndură la intervale regulate de timp, fie din cauza alimentației proaste, a stresului sau a unui deficit de minerale și vitamine. Apa dură cu care îl spălăm nu prea ajută nici ea, agresându-l și mai mult. Iar de placă, ondulator, uscător de păr și ultraviolete, ce să mai zicem?

24 apr. 2016, 09:46
Spune-mi ce problemă ai cu părul, ca să ştim… ce soluţii îţi dăm

Problemele scalpului sunt multiple, iar motivele care stau în spatele declanșării lor pot fi uneori greu de crezut, pentru că nu au legătură cu șamponul pe care ni l-am ales greșit sau balsamul pe care nu îl folosim corespunzător.

Mătreața

Cauzele apariției mătreții sunt alimentația proastă, metabolism lent, stres, dezechilibru hormonal și chiar infecție. Aceste cauze determină de fiecare dată o accelerare a procesului de regenerare celulară la nivelul scalpului, care este asociată și cu o creștere a nivelului de sebum. Dacă rămâne netratată, problema se poate transforma în ceva mult mai rău și mai urât. Soluția este să îți regândești modul de viață și alimentația. Învață și aplică tehnici de relaxare. Perie părul înainte de a-l șampona și spală foarte bine periile. Întotdeauna alege un șampon blând, cu acțiune antimătreață. Alege și un tratament de păr, pe care să îl aplici cu rigurozitate pe scalp, prin mișcări de masaj. Evită folosirea excesivă a produselor de păr și a plăcii, uscătorului de păr șamd.

Continuarea pe elli.ro.