Ştiai că pernele şi suzetele expiră şi trebuie schimbate foarte des. Iată de ce

Îți amintești mereu să verifici când expiră laptele și știi când trebuie înlocuite produsele de machiaj, însă din păcate nu acorzi aceeași atenție și lucrurilor din casă.
Iulian Tudor
05 apr. 2017, 13:12
Ştiai că pernele şi suzetele expiră şi trebuie schimbate foarte des. Iată de ce

Lucrurile din dormitor

Pernele de dormit ar trebui schimbate odată la 2-3 ani pentru că acestea devin cu timpul gazde pentru acarieni, care îți pot provoca alergii și iritații. În timp, pernele vechi pot cauza dureri de gât din cauza faptului că inevitabil își modifică forma.

Papucii de casă ar fi bine să îi schimbi dupa 6 luni de purtare. Sunt mediul perfect pentru răspândirea ciupercilor. Altfel trebuie să îi speli și să îi dezinfectezi bine periodic.

CItește şi Lucrurile din casă care pot provoca tulburări tiroidiene

Lucrurile din baie

Buretele și lufa pentru corp dezvoltă în timp fungi și mucegai, din cauza umidității. Atât bureții sintetici, cât și cei naturali pot fi dezinfectați în apă fierbinte, care va ucide bacteriile posibil existente. Se recomandă înlocuirea lor după 6 luni.

Prosoapele ude sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Nici măcar spălarea constantă nu va putea rezolva această problemă, de aceea trebuie să le înlocuiești cu altele noi odată la 1-3 ani.

Periuța de dinți se înlocuiește la cel mult 3 luni. Desigur, se recomandă schimbarea ei încă din momentul în care perii sunt tociți. Va trebui să îți cumperi o altă periuță și atunci când ai fost răcită pentru că altfel riști să răcești din nou.

Apa oxigenată se schimbă după 2 luni de la deschidere. După aceea ea se transformă în apă normală. O sticlă sigilată ar trebui folosită în cel mult un an de zile.

Lucrurile din kit-ul de înfrumusețare

Peria de păr trebuie spălată cel puțin o dată pe săptămână și schimbată după un an. Dacă peria ta e din păr natural, schimb-o mai devreme de un an, cel mai bine după 7 luni de folosire.

Parfumul conține uleiuri esențiale care durează maxim 3 ani dacă sticla a fost nefolosită și 2 ani dacă sticla a fost desfăcută. Apa de toaletă poate fi utilizată timp de 4 ani nu ai folosit-o și 2 ani dacă i-ai desfăcut sticla.

Lucrurile copilului

Suzetele trebuie schimbate în funcție de cât de des au fost folosite și de cum arată. Latexul se rupe destul de ușor și poate dezvolta germeni. Cel mai bine este să schimbi suzetele după 2-5 săptămâni de folosire.

Scaunele de mașină trebuie musai înlocuite după o perioadă de 6-10 ani. Cu timpul, plasticul din care sunt făcute se poate deteriora și își poate pierde forma, încât nu mai poate proteja copilul. Întotdeauna este bine să cumperi un scaun nou, ci nu unul deja folosit.

Lucrurile din șifornier

Sutienul nu mai este bun în momentul în care începe să își schimbe forma, elasticitatea, devine prea mic sau prea strâmt. Se recomandă schimbare lui după un an sau doi, în funcție de felul în care arată.

Încălțămintea de alergat nu mai este bună după ce ai alergat 250-300 de mile pentru că începe să își schimbe forma, ceea ce îți va cauza dureri. Se recomandă schimbarea lor după un an.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
De câte ori e bine să folosești aceeași lamă de ras. Greșeala pe care multe persoane o fac
Capital.ro
Ungurii au blocat totul. S-a mers foarte departe!
Playtech.ro
DOLIU în sportul românesc. Fanii sunt în LACRIMI! A MURIT un TITAN!
DailyBusiness
ATENȚIE! Este ultima zi când puteți depune documentul. De mâine se primesc amenzi!
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Se schimbă plăcuțele de înmatriculare, veste importantă pentru toți șoferii
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București
Capital.ro
Rămâi pe loc fără permis de conducere. INTERZIS în toată România
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'