STUDIU privind calitatea mierii. Există sau nu miere falsificată în pieţe

În decursul ultimelor luni ROMAPIS-Federația Asociațiilor Apicole din România a întreprins o acțiune de monitorizare a calității mierii vândută în târgurile apicole de primăvară din România denumită "Miere curată".
Alina Costache
15 iun. 2016, 15:57
STUDIU privind calitatea mierii. Există sau nu miere falsificată în pieţe

Contextul acestei acțiuni a fost vehicularea în presă, la începutul acestui an, a unor informații legate de prezența pe piață a mierii falsificate, scrie doctorulzilei.ro.

Intenția noastră a fost obținerea unei radiografii a pieței mierii vândută direct de către apicultori, sub aspectul calității acesteia. Cercetarea noastră s-a derulat în parteneriat cu organizatorii a patru târguri apicole care au avut loc la Slobozia, Câmpina, Galați și Râmnicu Vâlcea. Au fost prelevate în mod aleatoriu 19 mostre de miere care au fost analizate în laboratorul Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (acreditat RENAR) din București. Din totalul de mostre analizate s-au constatat probleme minore de calitate la două dintre acestea dar care nu presupun existența unor încercări de falsificare ci mai degrabă erori de evaluare a sortimentului și respectiv greșeli neintenționate de procesare primară a mierii„, a explicat Mircea Ciocan, Președinte Federația Asociațiilor Apicole din Romania ROMAPIS.

Potrivit ROMAPIS, apicultorii care își valorifică propria producție în târgurile apicole au oferit miere asupra căreia nu se ridică suspiciuni legate de falsificare.

Precizăm că noi nu avem competența și pârghiile legale de a extinde aceste acțiuni la nivelul întregului lanț de procesare și vânzare a mierii din România pentru care considerăm că este de datoria autorităților să cerceteze și să ia măsurile care se impun în situația în care s-ar confirma existența pe piață a mierii contrafăcute„, a adăugat Mircea Ciocan.

Citeşte şi Stare de alertă în apicultura românească. Producţia, afectată de ploi şi teperaturi scăzute VIDEO

Spynews
Crimă înfiorătoare în Spania. Un bărbat și-a ucis soția româncă și pe fiul ei, după o ceartă în familie. Un muncitor român a privit toată scena
Bzi.ro
Jador a transmis că Oana Ciocan este însărcinată: „Abia aștept să fim trei!”
Fanatik.ro
Animalul periculos care a fost văzut în România. Își atacă prada cu o viteză uimitoare
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au CONT LA BANCĂ. Nimeni nu poate încălca aceste reguli
Playtech.ro
O româncă a avut șocul vieții ei când a ajuns pe plaja din Mamaia! Cât a ajuns să coste un frappe
DailyBusiness
Produsul care s-a transformat din necesitate în lux. Nu mulți și-l mai permit!
Adevarul
Cum construiește propaganda rusă un adevărat „complex Mesia“ în jurul tiranului Vladimir Putin
Spynews
Cum să îți speli prosoapele de plajă corect. Așa vei scăpa de reziduri, bacterii și de mirosurile neplăcute
Spynews
O fetiță de 6 ani a fost omorâtă, după ce s-a rupt o bucată dintr-o rachetă de badminton. Incidentul s-a produs sub privirile părinților: ”A intrat în craniul...”
Evz.ro
Carmen de la Sălciua, deranjată de discuțiile din mediul online: „Orice om adună frustrări”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
wowbiz.ro
Pepe s-a trezit cu un mesaj din partea fostului soț al Ralucăi Pastramă, chiar în ziua nunții! Ce i-a scris Ibrahim? A reușit să lase pe toată lumea cu gura căscată
Cancan.ro
Așa se pregătesc pentru noul sezon Daniela Crudu, Roxana Vancea sau Andreea Bălan! TOP 30 sexy-vedete după care soarele e înnebunit
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Mesajul plin de durere al dirigintelui Patriziei Cormos, înainte de înmormântare! „Ce-ți veni să ne convoci la această prematură reuniune de clasă”
Capital.ro
S-a schimbat harta LÂNGĂ ROMÂNIA. S-a anunțat modificarea teritoriului
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
A fost un sex-simbol în anii 1980, dar azi e de nerecunoscut. Actrița i-a șocat pe toți fanii cu apariția sa recentă la cumpărături
substantial.ro
Remus Ștefureac despre alegerile din 9 iunie: „Anul 2024 va defini un nou deceniu”
MediaFlux
Care e secția ta de votare! Alegătorii pot vota numai la secțiile la care sunt arondați cu domiciliul | GHID PRACTIC
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'