Şumudică este suspendat şi din Liga Campionilor. Anunţul a fost făcut de FIFA

Site-ul Federaţiei Române de Fotbal a publicat miercuri răspunsul primit de la FIFA în cazul solicitării făcute pentru precizări legate de suspendarea lui Marius Şumudică.

29 iun. 2016, 09:02
Şumudică este suspendat şi din Liga Campionilor. Anunţul a fost făcut de FIFA

„FIFA a extins la nivel internațional sancțiunile dispuse împotriva antrenorului Marius Șumudică de către Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal. Decizia Președintelui Comisiei de Disciplină a FIFA a venit ca urmare a solicitării Federației Române de Fotbal.

Precizăm că, în conformitate cu decizia anterior menționată, sancțiunea la nivel internațional se aplică în condițiile precizate în Decizia Comisiei de Recurs a FRF, respectiv cu începere din data de 08.06.2016. În ceea ce privește executarea sancțiunii pe teritoriul României sunt aplicabile prevederile Regulamentului Disciplinar al FRF„, se spune în comunicatul FRF.

Din anunţ se trage concluzia că la nivel internaţional Şumudică este suspendat din data de 8 iunie, pentru că până atunci a fost amânată aplicarea pedepsei primite iniţial de el, în timp ce în Liga 1 tehnicianul nu are voie la echipă odată cu prima etapă a campionatului care începe pe 24 iulie.

Astra va intra în turul III preliminar din UEFA Champions League, pe ruta campioanelor. Acesta se va juca în perioada 26-27 iulie (turul), respectiv 2-3 august (returul). Teoretic, conform deciziei FIFA de azi, Şumudică ar putea sta pe bancă la retur.

Suspendat iniţial pentru 6 luni, din cauza faptului că a pariat pe meciuri din Liga 1, Marius Şumudică a rămas cu doar două luni de suspendare, după ce a depus recurs. Deoarece executase deja o săptămână din sancţiune, antrenorul campioanei mai urmează să efectueze o lună şi 3 săptămâni de suspendare.