Super-Zeroii Braziliei, subiect de film. „Incredibilul Hulk şi Omul invizibil Fred”

"Incredibilul Hulk şi Omul invizibil Fred, super-zero-ii Braziliei", astfel s-ar putea intitula un film dedicat dezastrului Mineirazo şi istoricii înfrângeri braziliane cu 7-1 în faţa Germaniei, în semifinala Mondialului pe care îl găzduieşte, scrie într-o comentariu din seria nesfârşitelor ecouri ale celei mai mari surprize a istoriei Cupei Mondiale agenţia France Presse, citată de Agerpres.
Daniel Spătaru
11 iul. 2014, 14:52
Super-Zeroii Braziliei, subiect de film.

„Bineînţeles, Fred şi Hulk nu sunt singurii responsabili, dar prestaţiile lor contra Germaniei şi de-a lungul întregului turneu simbolizează falimentul individual şi colectiv al Selecao. 200 de milioane de brazilieni voiau eroi şi un al 6-lea titlu mondial: scenariul ideal s-a făcut ţăndări”, notează AFP, adăugând: „Prima constatare: Fred a marcat un singur, pricăjit, gol contra Camerunului (4-1), deja eliminată, la singurul meci uşor al brazilienilor. Dar mai ales nu a participat niciodată la joc, meritându-şi din plin supranumele de Omul invizibil„.

În aceeaşi ordine de idei, comentatorii subliniază faptul că Brazilia a părut adesea că joacă în 10, „singura dată când sosia lui Francis Perrin (actor francez – n. red.) a trecut ecranul în timpul Mondialului fiind în scena în care şi-a etalat talentele de actor cabotin, prăbuşindu-se în careu pentru a obţine un penalty controversat”. De altfel, toată lumea era la curent cu precaritatea tehnică a jucătorului, care nu a făcut gaură în cer la niciuna dintre echipele europene care l-au angajat, între care Lyon. Dar Scolari şi-a menţinut încrederea în jucătorul care a disputat ca titular cele 6 meciuri ale Braziliei. Ca şi cum şi-ar fi dorit Omul invizibil în atac.

Dar dacă omul a fost invizibil, aceasta s-a datorat mai ales din cauza sistemului lui Scolari şi falimentului liniei sale mediane, sterilă în atac, slabă în apărare, aşa cum a pus-o în lumină covârşitoarea dominaţie germană. Din acest punct de vedere, Hulk a fost orice în afară de Incredibil, numele personajului de la care şi-a luat porecla. Iar acest lucru timp de 4 săptămâni de competiţie. Dacă Fred nu a avut baloane, şi Hulk este de vină, ca şi Oscar şi Neymar, care nu l-au prea băgat în seamă„, scrie agenţia.

„Hulk şi Fred nu au reuşit să salveze patria. Pentru Fred, pare puţin probabil să-l revedem în galben. El va face parte din grupul jucătorilor daţi afară pentru o reconstrucţie. În ce-l priveşte pe Hulk, talentul şi forţa sa sunt indiscutabile, dar, ca şi imaginea eroilor de benzi desenate şi de film, îi trebuie un antrenor pentru a-l canaliza în direcţia cea bună. La 27 de ani, el poate spera să facă parte dintre cei ce vor rămâne şi vor încerca să se reabiliteze, după ce au fost dezamăgirile supreme ale Mondialului de pe teren propriu”, conchide AFP.

Spynews
Bogdan, tânărul care a murit după ce a intrat cu maşina într-o cisternă încărcată cu benzină era poliţist. În trecut, ar mai fi încercat să își pună capăt zilelor
Bzi.ro
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!”
Fanatik.ro
Locul din România unde poți cumpăra o casă cu aproape 1.000 de lei. Puțini români știu de el, deși prețurile de aici sunt foarte mici
Capital.ro
Reguli la buletin. Obligatoriu pentru românii care nu locuiesc la adresa declarată
Playtech.ro
Te SPERII! Cum arăta Valentina Pelinel la 20 de ani. ȘOC TOTAL pentru Cristi Borcea
DailyBusiness
Românii care primesc pensii mai mari cu 50% înainte de recalculare. Decizia care îi avantajează
Adevarul
Premieră pe piața medicală din România. Tehnologie unică în lume de înlocuire totală a danturii în doar cinci zile
Spynews
Poliţist din Cluj-Napoca, reţinut după ce ar fi primit 12.000 de euro mită. A fost pus să distrugă un proces verbal
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod portocaliu de furtuni severe în multe zone din țară! Care sunt județele vizate 
Evz.ro
Miliardarii Planetei, și mai bogați. Au un secret bine păzit
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la ce s-au certat milionarii
wowbiz.ro
Bogdan a murit carbonizat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit puternic de o cisternă plină cu benzină! Familia îl căuta neîncetat, fără să știe ce se întâmplase, de fapt, cu el: „Să fii bine acolo sus”
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, prima reacție după ce s-a despărțit de Gabi Bădălău. Mesaj neașteptat 😲
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Oana Lis a adus un alt bărbat în casa în care locuiește alături de Viorel Lis. Cine este și care este motivul pentru care a venit
Capital.ro
Se plătesc 284 DE LEI în plus. Banii vor intra direct PE CARD în fiecare lună
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
stirilekanald.ro
Tinerii stropiți cu acid, urmăriți! Băiatul a povestit totul: Am găsit...
substantial.ro
SUA cere Israelului transparență după atacul mortal asupra unei școli din Gaza
MediaFlux
AJUTOARE de stat pentru PENSIONARI: ALIMENTE și HAINE. Guvernul a aprobat
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'