Supravieţuire miraculoasă: O bătrână de 78 de ani a rătăcit trei zile în munţi

O bătrână a fost găsită în viaţă după ce a rătăcit pe munte mai bine de 3 zile. În tot acest timp, femeia nu a mâncat nimic, nu a băut vreun strop de apă şi a dormit sub cerul liber la temperaturi de sub 0 grade. Salvatorii spun că doar o minune a făcut ca ea să fie găsită în stare bună.

24 ian. 2014, 06:39
Supravieţuire miraculoasă: O bătrână de 78 de ani a rătăcit trei zile în munţi

Femeia de 78 de ani locuieşte în satul Iloviţa, potrivit România TV. Şi-a pierdut oile, iar luni a plecat să le caute. A fost ultima oară când a fost văzută. Rudele nu mai credeau că o vor găsi în viaţă.

Nu mai era speranţă să o găsească în viaţă. Măcar moartă, dar nici moartă, nici vie nu era”, a spus o rudă de-a femeii.

Zeci de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti, dar şi localnici au căutat-o pe bătrână. Abia joi au găsit-o, după mai bine de 72 de ore de la dispariţie.

„Un consătean a dat peste ea, mergea. Nu era jos, nu era căzută, urca pe coast”, a povestit o vecină.
„S-a pierdut prin ceaţă şi n-am m-ai gasit-o până azi. Am căutat-o toată noaptea , prin ploi, cu lume, cu salvamontişti, cu vecini, cu poliţie”, a declarat ruda femeii. Toată lumea este de părere că numai o minune a făcut ca bărâna să fie găsită în viaţă. „Din punctul meu de vedere este o minune Dumnezeiască că o bătrânică de 50-55 kg, minionă, vârstă înaintată, 78 de ani . Este un miracol că a rezistat. Această bătrânică a avut un noroc chior. Cred că s-a născut încă o dată”, a spus Alin Chirilă, şef serviciul Salvamont Mehedinţi.
Femeia a fost dusă la spital, iar medicii spun că starea ei este bună.

„Stare destul de bună după 72 de ore de stat în frig. O rezistenţă a organismului destul de mare. Tensiune bună, coerenta, dar nu-şi amintea ce a fost”, a spus Gheorghe Cristescu, medic UPU Spitalul Orşova.

Medicii cred că bătrâna a suferit un şoc sau un accident vascular pentru că nu-şi aminteşte ce i s-a întamplat. Aşa că au trimis-o la specialiştii la Drobeta Turnu Severin.