SUPERSTIŢII de care nu ştiai: Ce se întâmplă dacă te mânăncă vârful capului sau interiorul nasului

SUPERSTIŢII: De-a lungul vremii oamenii au observat o anumită legătură între "semnele" pe care corpul nostru ni le dă uneori: mâncărimi, ţiuituri, amorţeli, şi anumite fapte, evenimente, care au loc. Oamenii le-au corelat şi toate astea au dat naştere la superstiţii legate de diferitele părţi anatomice ale corpului nostru.

16 apr. 2014, 12:37
SUPERSTIŢII de care nu ştiai: Ce se întâmplă dacă te mânăncă vârful capului sau interiorul nasului

Cine n-a intrebat vreodata: „ce ochi mi se „bate” ?  şi functie de raspuns, superstitia, zice-se, se implinea, caci este stiut ca daca ti se bate ochiul drept esti vorbit „de bine”, iar daca se bate cel stang – esti vorbit „de rau”, scrie superstitii.ro. Daca cel intrebat nu ghicea exact ce ochi se bate, superstitia spune ca, vorba buna sau barfa nu se implineau.

Citeşte şi Semnificaţia viselor erotice pentru femei. Ce înseamnă când visezi că faci sex cu prieten?

Daca te mananca in varful capului, se spune ca starea ta sufera o transformare in bine,  ca pozitia ta sociala sufera o imbunatatire. Despre par  se spune ca, daca la pieptanat  iti ramane o suvita rebela, vei face un drum. Daca te mananca in ureche, este semn sigur de ploaie ( aceasta este una dintre superstitiile care poate fi explicata stiintific ; cilii din ureche se umezesc de la umiditatea din natura si acest lucru favorizeaza gadilatul pe care noi il luam drept mancarime ), dar, oricum ar fi, superstitia ramane suverana.

Citeşte şi Ce RELAŢIE există între VISE şi starea de sănătate a oamenilor

Daca din senin ti se rosesc urechile si devin fierbinti este semn, absolut sigur, ca cineva vorbeste despre tine… si nu e sigur ca vorbeste „de bine”… Daca iti tiuie urechea este semn clar ca cineva te injura.  Daca te mananca nasul la suprafata, te certi cu cineva ; daca te mananca nasul pe interior, vine o ruda in vizita. Daca te mananca spranceana dreapta – te vezi cu un vechi prieten ; daca te mananca spranceana stanga – pleci la drum.  Daca te freci la ochi, ca te mananca, inseamna ca vezi pe cineva drag.

Citeşte şi Interpretare vise: Top coşmaruri şi ce înseamnă ele

Te mananca obrazul drept, te doreste cineva ; te mananca obrazul stang – cineva nu te sufera. Daca te mananca buzele – te saruti cu cineva.  Dar, fereasca sfantul sa te manance limba, inseamna ca scapi un „porumbel”, dezvalui o taina, faci o indiscretie sau o gafa. Daca te mananca in zona feselor, e semn de noroc, incearca-ti norocul la loto. Daca te mananca palma stanga, vei lua bani ; daca te mananca palma dreapta – vei da bani. Cine pune mana pe sare in ziua de Paste, va avea palmele transpirate tot anul. Se spune ca daca-ti amorteste mana din senin, trebuie sa dai de pomana, sa fii mai larg la suflet ( dar n-ar fi rau sa mergi si la medic ).

Daca vrei sa-ti mearga bine cand te duci undeva, intra pe usa cu piciorul drept ; daca intri cu stangul vei avea ghinion. Daca ti se „bate” un muschi la picioare, inseamna ca ai uitat sa faci ceva, un drum sau altceva. Dar cel mai sigur semn este cand te manca in talpa ; chiar daca n-ai planificat asa ceva, fii sigur ca vei face un drum. Ar mai fi si superstitia care a nascut o zicala : „te mananca spinarea ?!”, acesta este semnul sigur ca te certi cu cineva, ai ceva necazuri, sau poti „s-o incasezi” ( la propriu sau la figurat ! ).

Superstiţii legate de drum sau călătorii

Păşeşte cu dreptul când intri într-o încăpere sau când ieşi din casă. Îţi va merge bine, potrivit click.ro.

Ia cu tine o piatră norocoasă (piatra zodiei), ca să fii ferită de rele la drum.

Dacă te mănâncă talpa dreaptă, vei face o călătorie.

Nu pleca la drum vinerea, fiindcă nu-ţi va merge bine acolo unde te duci.

Superstiţii lgate de ghinion

Să nu aşezi pantofii pe pat. Gestul aduce ghinion.

După ce te descalţi, nu lăsa pantofii încrucişaţi, atragi necazuri.

Nu trece pe sub o scară, e semn de ghinion.

Oglindă spartă aduce ghinion pentru şapte ani.

Nu e bine să-ţi faci unghiile duminica sau vinerea după apusul soarelui.

Să nu dai mâna cu cineva peste gard, că aduce ghinion.

Dacă-ţi taie calea o pisică neagră, întoarce-te din drum, fiindcă îţi va merge rău.

De numărul 13 să te fereşti, fiindcă aduce ghinion.

Superstiţii legate de noroc

E semn bun dacă strănuţi imediat ce te trezeşti sau să strănuţi spre partea dreaptă.

Dacă vezi un coşar, e semn bun. Pune-ţi o dorinţă, fiindcă se va împlini.

Când găseşti un trifoi cu patru foi, e semn de noroc.

Când îţi cade o geană pune-o în sân ca să ţi se împlinească o dorinţă.

Aduce noroc la bani să cumperi o maşină de la un om bogat.

Poartă tot timpul o monedă în buzunar, pentru noroc.

Dacă găseşti o potcoavă veche, pune-o la intrarea în casă, fiindcă aduce noroc.