Supravieţuire MIRACULOASĂ în munţi. A căzut de pe stânci, S-A TÂRÂT 4 zile şi a fost salvat de ciobani

Lecţie de supravieţuire uimitoare din partea unui tânăr biolog din Cluj. A căzut 15 metri în gol printre stânci, la o altitudine de peste 2.000 de metri şi ca să se salveze s-a târât cu bazinul rupt aproape trei kilometri. I-a luat patru zile ca să ajungă la un refugiu unde a fost găsit de ciobani. Tânărul este acum în afara oricărui pericol.

02 iul. 2015, 18:58
Supravieţuire MIRACULOASĂ în munţi. A căzut de pe stânci, S-A TÂRÂT 4 zile şi a fost salvat de ciobani

Un tânăr biolog de 26 de ani a plecat luni în munţii Cindrel din judeţul Sibiu ca să caute plante. A ajuns la altitudinea de 2.200 de metri când a căzut într-o prăpastie. 15 metri a căzut tânărul în gol, printre stânci. A scăpat cu viaţă, dar şi-a fracturat bazinul. Atunci a început lupta lui pentru supravieţuire. Tânărul nu avea semnal la telefon, aşa că a fost nevoit să se ajute singur.

„S-a prăbuşit printre stânci şi de aici s-a deplasat, târându-se, până în acest punct”, a declarat un salvamontist.

Tânărul s-a târât doi kilometri şi jumătate până a ajuns la un refugiu unde a fost găsit de nişte ciobani. Potrivit România TV, din cauza rănii grave care nu i-a permis să se ridice în picioare, a parcurs distanţa în patru zile. A avut mâncare la el doar pentru trei zile, iar când l-au găsit ciobanii nu mai mâncase de 24 de ore.

Oamenii au sunat la salvamont şi spre tânăr a plecat un elicopter SMURD.

„A supravieţuit după trei nopţi petrecute la altitudine de 2000 de metri, pe ploaie, pe vânt. Temperatura noaptea a scăzut undeva la 7 grade. Ziua cea mai mare temperatură a fost maximum 15 grade. Totuşi a reuşit să supravieţuiască doar cu hainele de pe el”, a declarat un salvamontist.

Tânărul a fost dus la un spital din Târgu Mureş şi acum este în afara oricărui pericol.