Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări privind Codul Fiscal

Preşedintele Klaus Iohannis pune la cale o strategie pentru a-şi rezolva problemele de imagine. După ce a respins Codul Fiscal i-a scăzut cota de încredere în rândul populaţiei, iar acum vrea să cheme partidele la consultări pe acest proiect de lege, potrivit România TV.  

27 iul. 2015, 07:28
Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări privind Codul Fiscal

Potrivit ultimului sondaj INSCOP, încrederea în Preşedinţie a scăzut la 48,9% în luna iulie faţă de 50,6% cât era în luna aprilie. Totodată, şi încrederea în Klaus Iohannis s-a micşorat de la 65% (în aprilie) la 61,6% (în iulie).

Surse politice citate de România TV susțin că şeful statului se pregăteşte să cheme partidele la consultări la Cotroceni pe tema noului Cod Fiscal, în contextul în care puterea vrea să stabilească o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru rediscutarea acestuia.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la România TV că Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, după 15 august, pentru a rediscuta Codul Fiscal, şi după aceea Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: Plumb, atac la Iohannis: Se doreşte ca noul Cod Fiscal să fie implementat de ALT GUVERN

În plus, şeful Guvernului a adăugat că parlamentarii coaliţiei vor vota „pentru” deoarece nu sunt „total duşi cu capul”.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, acum două săptămâni, Parlamentului reexaminarea Codului Fiscal, Legislativul aflându-se în vacanţă până la 1 septembrie.

Şeful statului, care a inclus reducerea TVA la 19% şi alte măsuri de relaxare fiscală în programul său din campania electorală, spune că legea adoptată în Parlament este însă una care comportă prea multe riscuri pe termen lung şi că reprezintă o „abatere semnificativă de la cadrul de stabilitate și predictibilitate asumat prin tratatele europene și legislația internă”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâmpinat la Salzburg de protestatari: Vă rugăm salvaţi câinii din România!