Tânăr oprit cu şase focuri de armă, în Galaţi. A furat o maşină, cu tot cu proprietară în ea

Un adolescent de 16 ani din localitatea gălăţeană Umbrăreşti a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, după ce, pe 1 august, a furat o maşină, iar proprietara, aflată pe locul din dreapta, a sărit din autoturism de teamă, însă tânărul şi-a continuat drumul, evitând şi un blocaj al poliţiştilor care au tras şase focuri de armă în încercarea de a-l opri.

08 aug. 2017, 11:18
Tânăr oprit cu şase focuri de armă, în Galaţi. A furat o maşină, cu tot cu proprietară în ea

Poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi pe 1 august, de o tânără de 26 de ani, din comuna Cuza Vodă, că o persoană necunoscută i-a furat autoturismul, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de IPJ Galaţi.

Femeia le-a spus poliţiştilor că, intenţionând să vândă autoturismul, l-a încredinţat unui tânăr care s-a arătat interesat să îl cumpere pentru a-l testa, dar în timp ce se mergeau cu maşina în municipiul Galaţi, presupusul cumpărător i-a smuls telefonul din mână. De teamă, tânăra, care se afla pe locul din dreapta al maşinii, a sărit din autoturism, iar adolescentul şi-a continuat drumul.  

Imediat au fost alertate toate echipajele de siguranţă publică din Galaţi, precum şi din judeţele învecinate şi au fost instituite filtre rutiere.

În aceeaşi zi, în comuna Iveşti, tânărul respectiv, aflat la volanului maşinii, a evitat un blocaj rutier, refuzând să oprească la semnalele poliţiştilor. El şi-a continuat deplasarea pe un trotuar şi pe un alt drum din localitate. Pentru oprirea autoturismului, poliţiştii au tras şase focuri cu armamentul din dotare.

Ulterior, autoturismul a fost găsit într-o pădure din comuna Iveşti, fiind avariat în proporţie de 40% şi predat proprietarei.  

Suspectul, un adolescent, în vârstă de 16 ani, a fost reţinut luni pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, poliţiştii făcând în acest caz cercetări pentru furt, conducere fără permis şi tentativă la lipsire de libertate.