Tânărul condamnat la moarte în Malaezia, ultima dorinţă. Tatăl lui Ionuţ, declaraţie emoţionantă

Dumitru Gologan, tatăl tânărului condamnat la moarte în Malaezia, a vorbit despre ultima conversaţie avută cu fiul său. Sâmbătă, Ionuţ i-a cerut părintelui său să-i aducă un pachet special la închisoare.

15 iul. 2015, 17:38
Tânărul condamnat la moarte în Malaezia, ultima dorinţă. Tatăl lui Ionuţ, declaraţie emoţionantă

Dumitru Gologan a ajuns la capătul puterilor. Tatăl lui Ionuţ, tânărul condamnat la moarte in Malaezia, este disperat si nici acum nu stie daca mai poate merge in vizita la fiul sau, asta din cauza ca inchisoarea nu i-a dat nici un raspuns la cererea inaintata.

Ultima conversatie pe care barbatul a avut-o cu fiul sau a avut loc sambata trecuta, atunci cand fiul sau i-a spus ca este bine si i-a cerut tatalui sau sa-i aduca un pachet special.

„Am vorbit cu fiul meu sambata, m-a sunat el. Este bine deocamdata, dar cat de bine e… el stie! E cu psihicul la pamant, asa cum sunt si eu! Asteapta sa ma vada, dar daca cei de la minister nu mi-au programat nicio vizita, ce fac? Ma duc sa cheltui banii degeaba! A plans, i-am spus si lui ca trebuie sa ajung la el, dar… asta e legea. M-a rugat sa-i aduc o cruce de lemn, o icoana de lemn si matanii tot din lemn”, a declarat Dumitru Gologan, potrivit cancan.ro.

Gigi Becali este hotărât să facă tot ce-i stă în putere pentru a-l salva de la moarte pe Ionuţ Gologan, tânărul român condamnat în Malaezia.

Gigi Becali intenţionează să-i trimită o Biblie ortodoxă lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, acuzat de trafic de droguri. „O să-i trimit eu Biblia la închisoare acestui tânăr aflat în suferinţă. Şi o să-i dau şi nişte bani tatălui acestuia să aibă de drum şi să-i lase şi băiatului de cheltuială. Dar altceva vreau să vă spun. Eu, de exemplu, când eram în puşcărie şi am aflat despre acest caz, am vrut atunci să scriu o scrisoare să mă lase pe mine să mă duc să-l salvez de acolo, din Malaysia.

Citeşte şi CUTREMURĂTOR. Tatăl românului condamnat la moarte în Malaezia: „Vreau să mă mai duc la el cât mai e timp….”

Tânărul de 23 de ani a fost prins pe un aeroport din Malaezia cu o cantitate mare de droguri, a fost judecat şi condamnat la moarte prin spânzurare, informează România TV. Între timp a fost mutat la un alt penitenciar, unde condiţiile sunt foarte greu de suportat, după cum susţine familia tânărului.  Acum s-a aflat cum ar fi ajuns sa transporte droguri Ionut Gologan. Tanarul s-ar fi indragostit de o femeie in Germania, acolo unde a lucrat ca sofer, s-a distrat cu aceasta, dupa care i s-a facut nota de plata.

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, a ajuns într-o stare deplorabilă după ce a fost transferat la penitenciarul unde deţinuţii sunt pregătiţi pentru execuţie. A slăbit extrem de mult, trăieşte printre şobolani şi se teme că în orice clipă ar putea fi ucis de colegii deţinuţi înainte să fie executat prin spânzurare, așa cum a decis instanța. Cazul lui Ionut Gologan a impresionat o ţară întreagă.

Potrivit cancan.ro, Ionut a picat în plasa traficantilor de droguri din cauza unei femei.

El a lucrat o perioada in Germania, acolo unde i-a picat cu tronc o femeie. Ionut lucra acolo ca sofer de tir, vanzatorii de moarte alba l-au luat in vizor si s-au gandit sa-l foloseasca. Ionut Gologan ar fi fost abordat de o tanara care i-a intrat pe sub piele, iar cei doi s-au distrat mai bine de o saptamana in diferite localuri fara sa plateasca nimic.

Numai ca romanul nu-l stia ce-l asteapta.Se pare ca fata era mana in mana cu traficantii, iar, dupa aproximativ zece zile, Ionut a fost abordat de o „sageata” care i-a spus ca trebuie sa plateasca ce a consumat, ca nimic nu e gratis.

Si cum tanarului ii placea mult de femeia respectiva, a fost atentionat ca daca nu va plati, fata s-ar putea sa sfarseasca rau. Cu „cutitul la gat”, el a acceptat ceea ce i-au cerut traficantii de droguri, si anume sa transporte un pachet in Malaezia, fara sa stie ce anume contine acesta. Traficantii doreau sa testeze terenul si sa vada daca romanul este prins, motiv pentru care nu i-a interesat daca vor ramane fara marfa. Ionut Gologan a fost insa prins, judecat si condamnat la moarte. Tatal acestuia l-a vizita recent in puscarie si spera ca fiul sa sa scape cu viata.

MAE încearcă pe toate căile diplomatice posibile să rezolve cât mai bine cu putinţă cazul Ionuţ.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a exprimat, la începutul lunii iunie, preocuparea României faţă de românii aflaţi în detenţie in Malaezia, sub acuzaţia de trafic de droguri. Cazul lui Ionuţ Gologan, condamnat la moarte prin spânzurare în această ţară, după ce a fost prins cu droguri pe aeroportul Kuala Lumpur, a fost luat în discuţie la o întrevedere pe care şeful Diplomaţiei române a avut-o cu ambasadorul malaezian la Bucureşti.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit pe 4 iunie cu ambasadorul malaezian la Bucuresti şi a pus problema românilor condamnaţi în Malaezia. Aurescu si-a exprimat increderea in derularea corecta a procedurilor juridice care ii privesc pe romanii detinuti in Malaezia, precum si speranta ca va putea fi evitata pedeapsa capitala.

Tatăl lui Ionuț Gologan, românul care a fost condamnat la moarte în Malaezia după ce a fost prins cu droguri pe un aeroportul, a plecat miercuri să își vadă fiul.

Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în 2012 la Kuala Lumpur pentru posesie de droguri.

Procesul său a avut loc în perioada septembrie-octombrie 2013, iar în prima instanţă Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare.

Decizia a fost atacată cu apel de către avocatul românului, dar în 16 februarie 2015 Curtea de Apel a menţinut decizia de condamnare. Avocatul tânărului a făcut recurs, această ultimă cale de atac putând dura şi până la nouă luni, potrivit practicii judiciare locale.

În cazul în care şi instanţa va menţine decizia, singura cale de evitare a execuţiei este graţierea. Actul de clemenţă poate viza înlăturarea executării pedepsei sau comutarea acesteia în închisoare. Demersurile privind graţierea pot fi făcute doar de către avocat, iar decizia aparţine sultanului din statul federal malaezian unde a avut loc infracţiunea, după emiterea unui aviz consultativ de către un comitet de graţiere. Procesul de graţiere poate dura până la cinci-şase ani.

Familia lui Ionuţ Gologan, în pragul disperării

Dumitru Gologan este un om în pragul disperării. Fiul său este condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia. Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, bărbatul a reuşit să ajungă în Malaezia la fiul său.

„E greu! Poate o să-ţi vezi pentru ultima dată copilul. M-a sunat de dimineaţa şi mi-a spus că abia aşteaptă să mă vadă. Când o să intru în puşcărie o să fiu dezbrăcat complet. De acolo mi s-a spus ca nu a plecat nimeni. Am incredere in autoritati ca poate se va face ceva sa-l scape. Daca se poate, as vrea sa raman eu in locul lui. Ma gandesc sa ajung cu bine la el si nu stiu cum voi reactiona cand voi pleca de acolo”, a spus Dumitru Gologan la plecarea de pe aeroportul Otopeni.

Citeşte şi: Familia lui Ionuţ Gologan, condamnat la moarte în Malaezia, apel disperat către preşedintele Klaus Iohannis

Bunica românului condamnat la moarte în Malaysia se roagă necontenit şi nu mai ştie ce să facă pentru ca nepotul său Ionuţ să scape de pedeapsa capitală. I-a scris ministrului de externe. I-a scris preşedintelui republicii. I-a scris Maiestăţii Sale Regele Mihai. Acum s-a hotârât să-i scrie şi sultanului din Malaysia, care l-ar putea graţia pe nepotul său, Ionuţ Gologan.

„Înălţimea Voastră, subsemnata, Gologan Eugenia, domiciliată în comuna Telega, str. Buştenari nr. 125, jud. Prahova, România, cu multă stimă şi respect vin în faţa dvs. cu acest memoriu, cu rugămintea de a rezolva în mod favorabil situaţia dramatică în speţă. (sic!). Precizez că eu am un nepot pe nume Gologan Ionuţ Alexandru, pe care l-am crescut de la vârsta de doi ani, deoarece mama lui l-a refuzat în instanţa de judecată a tribunalului din oraşul Câmpina, judeţul Prahova, România, cu menţiunea ca nepotul meu, cu numele de mai sus, să fie încredinţat tatălui său, Gologan Dumitru Alexandru, pentru creştere. Precizez că atât nepotul meu, Gologan Ionuţ Alexandru, cât şi fiul meu, Gologan Dumitru Alexandru, au domiciliul împreună cu mine în casa mea, la adresa menţionată mai sus. În prezent, de trei ani de zile, nepotul meu, Ionuţ Alexandru Gologan, este arestat în Malaysia pentru droguri, fapt ce mi-a fost confirmat de doamna consul din Malaysia, pe nume Tudose Camelia. Şi mi-a confirmat şi faptul că nepotul meu este condamnat la moarte. De atunci, atât eu, ca bunică în vârstă de 80 de ani, cât şi tatăl lui nu mai avem linişte sufletească gândindu-ne la tragedia prin care trece nepotul meu, care era cunoscut ca un copil cuviincios, respectat de toată lumea din sat şi de toţi care-l cunoşteau.

Am detaliat pe scurt situaţia nepotului meu, pentru ca Înălţimea Voastră, prin calitatea pe care o aveţi ca suveran în Malaysia, să înţelegeţi durerea din sufletul nostru de părinţi şi să ne ajutaţi ca nepotului/fiului nostru, Ionuţ Alexandru Gologan, să i se suspende pedeapsa cu moartea şi să fie repatriat în România, chiar dacă mai are de executat o pedeapsă, oricât de mare, dar fără să fie omorât. Să-şi ispăşească pedeapsa în închisorile din România. Ca să putem să ne ducem şi noi la el să-l vedem, copleşiţi de durerea lui sufletească, el având numai vârsta de 23 de ani, tânăr care este şi el un copil nevinovat, pentru că, poate, a fost sedus. Domnule suveran care sunteţi în conducerea din Malaysia, vă rog, dumnezeeşte şi cu lacrimi în ochi, eu, ca bunică a lui Ionuţ Alexandru Gologan, să acceptaţi ca, prin judecată, să i se suspende pedeapsa cu moartea şi să fie repatriat în România unde să-şi continue pedeapsa. Dar fără să fie omorât. Vă mulţumesc”, scrie în scrisoare bunica lui Ionuţ, Jeni, potrivit ziarulring.ro.

Citeşte şi Detalii şocante despre românul condamnat la moarte în Malaezia. Este pregătit pentru execuţie