Tăriceanu: Sper ca legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale să intre în vigoare de la 1 ianuarie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, după ce Senatul a respins cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, că speră ca de la 1 ianuarie această lege să intre în vigoare.

28 dec. 2016, 10:12
Tăriceanu: Sper ca legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale să intre în vigoare de la 1 ianuarie

Sunt foarte bucuros că Senatul, cu o majoritate clară, a respins cererea de rexaminare a preşedintelui Iohannis. În acest fel, am dat posibilitatea, prin trimiterea proiectului la Cameră, să facem şi pasul următor. Am convingerea că la nivelul Camerei Deputaţilor va exista aceeaşi disponibilitate şi celeritate pentru a parcurge şi această ultimă etapă. Îmi exprim speranţa că de la 1 ianuarie 2017 această lege va intra în vigoare, spre beneficiul cetăţenilor„, a declarat Tăriceanu.

Şeful Senatului a explicat că există un angajament al PSD și ALDE de a merge pe direcția unei relaxări fiscale. „Există un angajament PSD și ALDE de a merge pe direcția unei relaxări fiscale, a unei simplificări a procedurilor administrative, a adoptării unui pachet de măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor pentru a reduce birocrația, pentru a reduce povara fiscală. Și această intenție a fost materializată în proiectul de lege care a fost adoptat de Parlament de eliminare a 102 taxe și impozite„, a adăugat Tăriceanu.

Comisia de buget-finanţe a dat, miercuri, un raport de respingere a cererii preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, acesta urmând sa intre la votul final în plenul Camerei Deputaţilor. Decizia a fost luată cu 13 voturi în favoarea respingerii, 9 împotrivă şi o abţinere.

Plenul Senatului a respins marţi, cu 82 de voturi, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe, împotriva solicitării preşedintelui Klaus Iohannis votând senatorii PSD, ALDE, UDMR, iar în favoarea acesteia – reprezentanţii PNL, USR şi PMP – 36 de voturi.

CITEŞTE ŞI: Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, atacată din nou la Curtea Constituţională