Tăriceanu: Am redactat propunerea legislativă pentru intrarea TVR în insolvenţă. Ce trebuie să facă Guvernul

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat luni că a redactat propunerea legislativă pentru intrarea TVR în insolvenţă. Şeful Senatului o va prezenta grupurilor parlamentare şi a precizat că este rândul Guvernului să ia măsuri complementare.

07 mart. 2016, 11:36
Tăriceanu: Am redactat propunerea legislativă pentru intrarea TVR în insolvenţă. Ce trebuie să facă Guvernul

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a redactat propunerea legislativă pentru intrarea televiziunii publice în insolvenţă. „O s-o prezint astăzi în Parlament colegilor din grupurile parlamentare. Propunerea e foarte simplă, se referă la două aspecte. Introducerea unui articol suplimentar care să poată permite consiliului de administraţie al TVR să ceară intrarea în insolvenţă şi o modificare suplimentară – pe perioada insolvenţei Consiliul de Administraţie va trebui să se rezume numai la supravegherea politicii editoriale. Administratorul judiciar este cel care face conducerea economică a societăţii pe perioada de insolvenţă”, a precizat copreşedintele ALDE.

Şeful Senatului a subliniat că după ce Parlamentul decide aceste lucruri, vine rândul Guvernului pentru a lua măsurile complementare pentru a redresa în mod efectiv situaţia la televiziunea publică.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Intrarea în insolvenţă a TVR s-ar putea să fie singura soluţie

Tăriceanu a mai spus că TVR nu are un Consiliu de Administraţie în momentul de faţă şi că Parlamentul va trebui să se ocupe şi de numirea acestuia.

„Am notat punctul de vedere al preşedintelui PSD, care şi el pare să agreeze această formulă, am văzut şi punctul de vedere exprimat de preşedintele Comisiei de cultură, mass media de la Cameră, domnul Ştirbu, din partea PNL, care şi el acceptă că aceasta ar fi soluţia”, a conchis preşedintele Senatului.

Citeşte şi:  Gorghiu: Situaţia de la TVR, prioritate zero pentru PNL. Vorbim de o televiziune care este pe buza prăpastiei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri insolvenţa s-ar putea să fie singura soluţie pentru TVR.