Tăriceanu, Dragnea şi Tudose au discutat chestiuni de interes naţional cu preşedintele Iohannis. Dragnea: Sper să mai avem o întâlnire

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat miercuri că a avut loc o discuţie la Palatul Cotroceni, marţi, după ceremonia de învestire a noilor miniştri, între şeful statului, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi premierul Mihai Tudose.

13 sept. 2017, 14:13
Tăriceanu, Dragnea şi Tudose au discutat chestiuni de interes naţional cu preşedintele Iohannis. Dragnea: Sper să mai avem o întâlnire

UPDATE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că a avut o discuţie pozitivă cu preşedintele Klaus Iohannis după ceremonia de depunere a jurământului de către miniştrii Mihai Fifor şi Gheorghe Şimon, urmând ca într-un termen rezonabil să aibă loc o întâlnire la care să paticipe şi premierul Mihai Tudose şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi în care să se discute chestiuni care vizează politica externă şi cea de înzestrare a armatei.

„Nu am discutat foarte multe lucruri pentru că a fost vorba doar de câteva minute, dar şi eu şi domnul Tăriceanu, şi s-a lăsat de înţeles şi din partea preşedintelui, şi domnul prim-ministru a susţinut că la un moment dat ar trebui să avem o întâlnire în patru să discutăm despre mai multe lucruri care trebuiesc decise de cele patru instituţii, cel puţin, care sunt valabile şi pentru această toamnă şi pentru anul viitor şi pentru 2019”, a spus Liviu Dragnea, întrebat ce a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, după ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni.

Liderul social-democraţilor şi-a exprimat speranţa că întânirea va avea loc cât mai curând posibil.

„Sper să aibă loc această întâlnire într-un termen rezonabil, pentru că va fi o întâlnire importantă, atât în ceea ce priveşte politica de înzestrare a armatei, sprijinul penntru industria de apărare, pregăirea mandatului din 2019, precum şi discuţia despre 2018. A fost o discuţie pozitivă din punctul meu de vedere, sper să se realizeze această întâlnire cât de curând”, a conchis preşedintele PSD.

Tăriceanu a fost întrebat dacă a existat marţi, la Palatul Cotroceni, o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, după ceremonia de învestire a noilor miniştri.

”E foarte important dacă am discutat? Vă spun că da, dar aş prefera să discutăm despre subiecte, nu despre agenda care nu atrage interesul public, dacă am stat de vorbă cu preşedintele sau nu am stat. Eu vă pot spune, că nu e secret: da”, a replicat Tăriceanu.

Acesta a afirmat că s-a discutat despre chestiuni ”de interes naţional” şi de viitoarea agendă politică a Româniai. La discuţie au luat parte şi preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose.

”Am discutat cu preşedintele câteva chestiuni de interes naţional, legate de viitoarea agendă politică a României, despre ceea ce trebuie să facem, coordonându-ne eforturile instituţiilor pe care fiecare, astăzi, le conducem”, mai spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.