Tăriceanu, după raportul critic al CE: E ca şi cum Dumnezeu a coborât pe Pământ. Ce impact au în alte ţări?

Publicat: Miercuri, 23 Mai 2018 18:06 // Actualizat: Miercuri, 23 Mai 2018 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, referitor la raportul de evaluare al Comisiei Europene privind Programul naţional de reforme destinat României, că în ţara noastră unii se comportă de parcă "Dumnezeu a coborât pe pământ".

"Aceste rapoarte, ce impact au în alte ţări? Aici e ca şi cum Dumnezeu a coborât pe pământ şi ne pune pe noi, muritorii de rând, să ne aliniem la ce spune", a fost răspunsul lui Călin Popescu Tăriceanu, în momentul în care a fost întrebat de raportul de evaluare al Comisiei Europene privind Programul Naţional de reforme destinat României.

Tăriceanu a făcut referire şi la protocoalele SRI cu alte instituţii din domeniul justiţiei, care s-au încheiat şi au funcţionat în timp ce Comisia avea în România activ Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

"S-a dezvoltat o cangrenă, un putregai în domeniiul justiţiei, mă refer la protocoale dintre SRI şi ÎCCJ, CSM şi DNA şi nu am observat în niciun raport MCV, nici cea mai mică preocupare în pofida exemplelor trase privind abuzurile din justiţei", a mai spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Comisia Europeană îndeamnă România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar şi atrage atenţia că evoluţiile politice din ultimul an generează dubii privind ireversibilitatea progreselor în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt.

"Evoluţiile din ultimul an au generat dubii ample privind ireversibilitatea şi sustenabilitatea progreselor substanţiale înregistrate de România în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt. Independenţa justiţiei este supusă provocărilor şi există presiuni asupra instituţiilor judiciare şi asupra sistemului instituţional de combatere a corupţiei, în timp ce progresele în problemele rămase sunt obstrucţionate", subliniază Comisia Europeană.

Avertisment de la Comisia Europeană: România a deviat semnificativ de la MTO

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu raport CE raport evaluare Comisia Europenă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
24 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H