Tăriceanu: Ordonanţa privind interceptările trebuie respinsă, voi discuta cu Dragnea să venim alternativ cu o nouă lege

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind interceptările trebuie respinsă, precizând că va avea o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru depunerea unei legi noi, care să prevadă înfiinţarea unei autorităţi independente de interceptări, aflată sub autoritatea Parlamentului.

21 mart. 2016, 10:53
Tăriceanu: Ordonanţa privind interceptările trebuie respinsă, voi discuta cu Dragnea să venim alternativ cu o nouă lege

„Astăzi o să doresc să discut cu Dragnea, încă nu am o discuţie programată, nu am stabilit ora, dar din punctul meu de vedere, ordonanţa trebuie respinsă. Înainte de a proceda, trebuie să venim cu un proiect alternativ, care trebuie să se bazeze pe ideea creării unei autorităţi independente de interceptări, care să fie pusă sub autoritatea Parlamentului”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a decis stabilirea unui grup de lucru, în cadrul ALDE, pentru redactarea acestei propuneri legislative, care să meargă în acelaşi timp, în Parlament, cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului.

Tăriceanu a mai spus că va avea şi o discuţie cu liderii partidelor, primul rând cu cei de la PSD.

„Ar fi normal ca această propunere să fie discutată, să fie trecută prin comisii printr-o operaţiune simultană, de respingere a actualei OUG şi înlocuirea cu această autoritate independentă”, a mai spus Tăriceanu.

El a precizat că în şedinţa Biroului Permanent al Senatului de luni se va stabili calendarul dezbaterii OUG privind interceptările.