Tăriceanu: Sunt multe acţiuni în România împotriva capitalului românesc. DNA a dus în faliment firme romaneşti

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat la România TV că sunt multe acţiuni în România împotriva capitalului românesc.

30 nov. 2016, 19:33
Tăriceanu: Sunt multe acţiuni în România împotriva capitalului românesc. DNA a dus în faliment firme romaneşti

„Foarte multe persoane din mediul de afaceri îmi semnaleaza faptul că investitorii români sunt daţi la o parte şi sunt privilegiate multinationalele. Capitalul străin e binevenit in România, dar nu in detrimentul capitalului românesc. Sunt multe actiuni în Romania impotriva capitalului romanesc. DNA, care acţionează metodic, a blocat conturile si a dus in faliment firme romanesti. Acest lucru inseamna o valorizare directa a firmelor straine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Al doilea om în stat a spus că este clar ca prea multe lucruri se intampla ca sa ramana niste coincidente. „În ceea ce ma priveste nu am niciun fel de retinere sa ii spun ca dupa ce vom ajunge la guvernare, acest lucru se va schimna. Şeful Senatului a amintit că pe lista care benefiaciaza de ajutor de stat in 2016 sunt numai firme straine. „Unor firme straine li s-au dat fondurile in exclusivitate. Aceasta politica nu mai poate continua si este un avertiment foarte serios”, a transmis Tăriceanu.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis trebuie să se uite în oglindă. Vorbeşte de funie în casa spânzuratului

Deputatul Sebastian Ghiţă a intervenit la România TV şi a subliniat că situatia este crunta. „Tariceanu a vorbit de aceste ajutoare de stat pentru multinationale, noi ajutam angajatii straini sa plateaasca angajatii lor de la noi. Faptul ca românii şi firmele româneşti au un tratament diferit din partea DNA-ului nu e ceva preocupant? De exemplu în dosarul Microsoft unde au fost 60 de milioane de euro spaga va gandiţi cu câţi mascati ar fi intrat dacă era firma romaneasca, in schimb in cazul sefilor Microsoft au fost nişte avertismente”, a punctat Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a mai spus că este foarte important ca PRU să obţină 5% şi să intre în Parlament. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu estimează un procent format din două cifre pentru ALDE pe 11 decembrie.