TAROM suspendă unele rute externe operate din Iaşi, din cauza numărului insuficient de aeronave

Unele rute aeriene externe operate de TAROM, cu plecare din Iași, au fost suspendate din cauza numărului insuficient de aeronave existent în parcul de operare, a anunțat, vineri, compania într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

17 mart. 2017, 14:04
TAROM suspendă unele rute externe operate din Iaşi, din cauza numărului insuficient de aeronave

Compania TAROM anunţă a fost nevoită să suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iași, ca urmare a limitărilor impuse de indisponibilități din parcul de aeronave. Acest lucru a survenit din cauza faptului că din luna octombrie 2016 două aeronave A310 au fost retrase din flota TAROM ca urmare a deciziei conducerii companiei de la acel moment. Demersurile ulterioare de înlocuire a acestora nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017, program care avea în vedere inițial și operarea integrală a rutelor externe de la Iași.

Compania respectă reglementările internaționale cu privire la tratamentul pasagerilor în oricare din condițiile în cauză, iar aceștia pot contacta, în primul rând, agentul emitent al biletului de călătorie, dar și orice agenție TAROM pentru informații suplimentare.

„Compania TAROM vă asigură că depune toate eforturile pentru reluarea operării curselor externe de la Iași în cel mai scurt timp în condițiile de maximă siguranță, făcând eforturi deosebite pentru reîntregirea și reînnoirea flotei de aeronave”, precizează societatea.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în anul 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din luna iunie a anului 2010, compania este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).