Tarom vrea să crească SALARIILE personalului de zbor cu 20%. Angajaţii dau însă compania în judecată

Culmea negocierilor la stat. Zeci de piloţi şi însoţitori de zbor de la Tarom au refuzat majorarea salariilor. Ei au dat compania în judecată și speră astfel să obţină mai mulţi bani în instanţă.

19 sept. 2014, 06:19
Tarom vrea să crească SALARIILE personalului de zbor cu 20%. Angajaţii dau însă compania în judecată

Situaţie neaşteptată între negocierile dintre conducerea Tarom şi reprezentanţii piloţilor şi ai însoţitorilor de zbor, informează România TV. Conducerea Tarom a oferit o majorare salarială de peste 20%, pentru ca aceştia să accepte noul contract colectiv de muncă, însă câteva zeci de piloţi şi însoţitori de zbor au refuzat majorarea.

Citeşte şi Haos pe aeroport: Mai multe curse ale Tarom au deja întârzieri, după trei zile de grevă a piloţilor

Aceştia speră să obţină mai mulţi bani dând compania Tarom în judecată. Suma revendicată se apropie de 2 milioane de euro, mult mai mulţi bani decât suma propusă de Tarom cu creşterea salarială de 20%.

Citeşte şi Curse Tarom, întârziate sau anulate. Compania se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor

Piloţii şi însoţitorii de zbor au recurs la începutul săptămânii la un protest inedit, s-au declarat inapţi pentru a nu pleca în cursă, astfel mai multe curse au fost anulate, iar altele au fost întârziate.  Principala nemulţumire a fost cea salarială, la care s-a adăugat cea a costumelor, pe care aceştia le poartă de 5 ani.