Tatăl lui Kovesi, fostul procuror Lascu, i-a denunţat pe spionii israelieni

Cetăţenii israelieni arestaţi preventiv la cererea procurorilor DIICOT pentru presupuse fraude informatice şi pentru hărţuire au fost denunţaţi, iniţial, la Parchetul instanţei supreme, de către fostul procuror Ioan Lascu, tatăl procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, conform unor surse judiciare.

06 apr. 2016, 18:15
Tatăl lui Kovesi, fostul procuror Lascu, i-a denunţat pe spionii israelieni

Ancheta DIICOT în cazul cetatenilor israelieni Ron Weiner si David Geclowicz a fost declansata in dupa-amiaza zilei de vineri, 1 aprilie, la Parchetul instantei supreme, unde fostul procuror Ioan Lascu, tatal Laurei Codruta Kovesi, a depus o plangere, scrie news.ro.

Plangerea fostului magistrat, spun sursele citate, viza activitatea unor persoane care prin actiunile lor au creat un sentiment de insecuritate in familia procurorului-sef al DNA.

Surse judiciare arata ca „la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a depus, vineri seara, o plangere a unui apropiat al Laurei Codruta Kovesi care se arata ca atat persoana in cauza, dar si alte rude ale procurorului sef primesc telefoane nocturne de la persoane straine”. Aceleasi surse confirma ca este vorba despre fostul procuror Ioan Lascu.

Citeşte şi: Cum se apără compania israeliană Black Cube: Angajaţii investigau acte de corupţie în interiorul Guvernului

Cum a fost terorizată Kovesi

In plangerea sa, Lascu a prezentat detaliat cum persoane necunoscute suna „in toiul noptii” si „vorbesc despre ele”. Sursele citate precizeaza ca nu s-a pus niciodata problema unor amenintari transmise de catre cetatenii israelieni.

„Au primit astfel de telefoane tatal, fostul sot, fratele si un apropiat al fratelui procurorului sef al DNA. Se primeau telefoane la ore tarzii din noapte, 02.00, 03.00, si persoane straine initiau discutii cu interlocutorii despre diverse cazuri. Adica spuneau ca au diverse cazuri si povesteau despre ele”, precizeaza sursele citate.

DIICOT a dat primele informatii referitoare la dosarul privind spionarea comunicatiilor si hartuire printr-o firma a unui fost sef Mossad, in care au fost arestati Ron Weiner si David Geclowicz, precizand ca procurorul-sef al DNA, Codruta Kovesi, care ar fi fost spionata de angajati ai acestei firme, „nu are calitate procesuala la acest moment”.