TAXA AUTO: "Gândim o taxă de poluare pentru mașinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon"

Publicat: Marţi, 03 Octombrie 2017 12:21 // Actualizat: Marţi, 03 Octombrie 2017 12:21 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat marți, în cadrul unei vizite la depozitul ecologic de deșeuri din județul Bistrița-Năsăud, că se lucrează la stabilirea unei taxe de poluare pentru mașinile cu normă de poluare mică și emisii mari de bioxid de carbon, având în vedere că numărul înmatriculărilor de astfel de autoturisme s-a dublat față de anul trecut.

TAXA AUTO 2017. "Anul acesta, în România, comparativ cu 2016, aceeași perioadă de timp, au intrat mașini cu norme de poluare între Euro 2 și Euro 4, aproximativ 350.000 de mașini, comparativ cu 146.000 de mașini în 2016. La Ministerul Mediului, împreună cu Administrația Fondului de Mediu, ANAF, RAR, cu producătorii de autovehicule din România, cu toate asociațiile care sunt implicate în acest proces și, nu în ultimul rând, și cu societatea civilă, s-a constituit un grup de lucru în vederea calculului și gândirii corecte, nu așa cum s-a întâmplat în perioada precedentă, încât să găsim o metodă prin care mașinile care poluează, care au o normă de poluare mică și care au emisii de bioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare", a spus ministrul.

Grațiela Gavrilescu a spus că la stabilirea cuantumului acestei taxe se va ține cont de capacitatea cilindrică a autovehiculului, de norma de poluare și de emisiile de bioxid de carbon.

"Consider că nu trebuie să punem o taxă la taxă de primă înmatriculare, adică este ca și cum gândim înainte, în viitor, punem căruța înaintea boilor, în sensul că noi trebuie să știm, în momentul în care gândești o astfel de taxă, să te gândești cât circulă ea (mașina n.r.), deci care este rulajul ei într-o anumită perioadă de timp, astfel încât să poți să-i faci determinarea de astfel de emisii. Și atunci o să ținem cont de trei criterii: de capacitatea cilindrică, cea la care astăzi de fapt este impozitată orice mașină și este un impozit la taxe și impozite locale, norma de poluare — al doilea criteriu, și al treilea, emisiile pe care le dă fiecare autovehicul", a afirmat ministrul.

Ministrul Mediului a precizat că nu există încă o formă finală a acestei taxe de poluare și că nu poate avansa o dată de la care aceasta va fi aplicată, având în vedere că se dorește ca măsura să fie dezbătută cu toți factorii implicați.

"Să mai avem un pic de răbdare, pentru că emiterea unui act normativ, din punctul meu de vedere, trebuie făcută din toate punctele de vedere legal și cu dezbatere din timp cu toți cei care sunt implicați, astfel încât să nu existe disfuncționalități în sistem din toate punctele de vedere", a mai spus Grațiela Gavrilescu.

4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Graţiela Gavrilescu taxa auto TAXA AUTO 2017 timbru de mediu TIMBRU DE MEDIU 2017
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 oct 04:54
Răspunde | Votează email 0 email
mosu
Voi nu sunteti in stare sa ganditi ceva, doar sa furati !
14 oct 18:25
Răspunde | Votează email 1 email
vrem taxe mai mari pentru raglagii
5mii e euro taa pentru fiecare rabla adusa din vest.in aceasta suma,1000 de euro se va da de pomana la stat pentru ca statul sa nu mai fie nevoit sa dea bani dupa moaca soferilor adica 1000euro.cerem identificarea a ceea ce se ascunde sub capota prin etichete pe parbriz,sa stim si noi pe sosele cine are vw nou si cine fake care polueaza la greu,astfel:eticheta verde=masini electrice,eticheta rosie=hybrid,eticheta alba=ok,ai masina noua,eticheta maro=e nasol,trebuie sa dai bani la stat 1000euro pe an.in plus,cine parcheaza regulamentar pe sosea sau pe trotuar trebuie sa dea bani pentru ca ocupa soseaua sau trotuarul,astfel:2000lei/an parcarea unei masini pe trotuar si 3000lei/an parcarea unei masini mici pe sosea.daca e tir care e parcat pe sosea,se intelege ca va plati o taxa mai mare,3001lei/an.
daca se poate masinile sa fie strinse toate in uriase parcari in afara capitalei,ca sa nu mai dea taxe mari la stat,ci sa dea taxe mici de numai 500lei pe an.masinile cu volan pe dreapta sa nu mai poata circula in romania.
04 oct 08:40
Răspunde | Votează email 0 email
krokus
"Consider că nu trebuie să punem o taxă la taxă de primă înmatriculare, adică este ca și .." inca i retardata care nu stie ce se intampla in jurul ei,se contrazice intr-o fraza de 2 ori,cum a ajuns asta in gurv Romaniei?
03 oct 13:12
Răspunde | Votează email 1 email
Nume
Pe ăștia îi mănâncă în palmă să ia bani și vor să se scarpine în buzunarele românilor.
1
EUR
4.6605
RON
26 Sep
noapte 4 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H