Temperaturi de iarnă la Miercurea Ciuc

Mercurul termometrelor a coborât luni dimineața, la Miercurea Ciuc, până la minus un grad Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută valoare înregistrată în zonele locuite din țară.

25 sept. 2017, 06:41
Temperaturi de iarnă la Miercurea Ciuc

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorolog Regional Transilvania Sud Sibiu, Udo Reckerth, a declarat că valoarea este una obișnuită pentru această zonă și a dat exemplul anului 1992, când în 26 septembrie la Miercurea Ciuc termometrele au indicat minus 6,6 grade Celsius.

Aceasta este cea mai scăzută temperatură înregistrată luni dimineața în zonele locuite din țară.

În celelalte localități harghitene unde se fac măsurători meteorologice s-au consemnat valori pozitive. La Joseni, Toplița și Bucin au fost 2 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc s-au înregistrat 6 grade Celsius.

La Miercurea Ciuc prima valoare negativă a sezonului s-a înregistrat în data de 24 august, când Stația meteo a consemnat valoarea de minus 0,3 grade Celsius.

Din cauza nopților reci, mulți dintre locuitorii orașului au început să pornească centralele termice de apartament.

Minima absolută a lunii septembrie s-a înregistrat în anul 1977 când termometrele au arătat, la Miercurea Ciuc, minus 10 grade Celsius, în vreme ce maxima a fost consemnată în 1952, când au fost 33,8 grade Celsius.