Tentativă de omor la Penitenciarul Arad. Doi deţinuţi s-au lovit reciproc cu o bucată de lemn în cap

Un bărbat încarcerat în Penitenciarul Arad, condamnat pentru tentativă de omor, premiant în pușcărie, a fost mutat în celulă cu un condamnat care se automutila, pentru a-l supraveghea. A ajuns să-l bage în comă, după ce a fost lovit în cap cu o bucată de lemn ruptă dintr-o bancă.

19 iul. 2017, 12:24
Tentativă de omor la Penitenciarul Arad. Doi deţinuţi s-au lovit reciproc cu o bucată de lemn în cap

Cei doi sunt din județele Dolj și Gorj, încarcerați la Penitenciarul Arad. Primul, condamnat la șase ani pentru violare de domiciliu și furt, iar al doilea la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor. Acesta din urmă a reușit să termine liceul în pușcărie, fiind chiar premiant. Pentru că era și liniștit, s-a hotărât mutarea lui în celulă cu bărbatul condamnat pentru violare de domiciliu, deoarece acesta obișnuia să se automutileze, sperându-se ca „premiantul” să își supravegheze colegul de celulă, potrivit aradon.ro.

Nu a fost așa, iar bărbatul a continuat să se taie. Colegul nou venit a hotărât să se mute din cameră și a vrut să ia și cablul TV cu el. Cearta a început în acest punct. Primul care a pus mâna pe bucata de lemn, în fapt o bucată de lemn ruptă dintr-o bancă, a fost condamnatul pentru violare de domiciliu, care și-a izbit colegul direct în cap în timp ce acesta din urmă își făcea bagajul. Acesta din urmă a reușit să-i ia bucata de lemn din mână și l-a lovit până l-a lăsat lat.

Gardienii au intervenit de îndată ce au auzit scandalul din celulă. Victima se află în comă, la spital, iar bărbatul condamnat pentru tentativă de omor este, din nou, urmărit penal, tot pentru tentativă de omor, chiar dacă a fost provocat.

Reprezentanții Penitenciarului Arad au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în legătură cu cele întâmplate, deschizându-se o anchetă în acest caz.

„Am început urmărirea penală, astăzi (n.red. miercuri, 19 iulie) am pus în mișcare acțiunea penală și urmează să îl ascult în calitate de inculpat. Își recunoaște fapta”, a declarat procurorul Pavel Palcu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Citeşte şi Un deţinut a fost găsit spânzurat în baia celulei, din Penitenciarul Arad