Documentele arată că NSA recurge la metoda aflării „vulnerabilităţilor personale” pentru a distruge credibilitatea, reputaţia şi autoritatea unor personalităţi.
Printre „vulnerabilităţile” căutate de agenţii NSA se numără accesarea materialelor cu conţinut online şi utilizarea unui limbaj vulgar în discuţii online cu tinere femei, conform documentului datat 3 octombrie 2012.
Citeşte şi Noi DEZVĂLUIRI în scandalul NSA: 20 de ŢĂRI EUROPENE spionează în cooperare cu americanii
Niciunul dintre cei şase musulmani vizaţi de acest plan al NSA nu este suspectat de implicare în activităţi teroriste. Persoanele vizate de campania de discreditare nu sunt cetăţeni americani, dar au drept de rezidenţă în Statele Unite.
„Scandalul legat de activităţile NSA capătă o turnură periculoasă”, afirmă Ben Wizner, director în cadrul organizaţiei americane pentru libertăţi civice ACLU.
Uniunea Europeană a avertizat, marţi, că ar putea anula actualul acord UE-SUA privind protejarea datelor personale, denumit Pactul „Safe Harbour”. Acordul le permite companiilor americane din domeniul tehnologiei informaţionale precum Google, Facebook şi Microsoft să opereze pe piaţa europeană fără a fi monitorizate de instituţiile comunitare. Însă UE a ameninţat că ar putea renunţa la acest acord dacă Washingtonul nu modifică procedurile de tratare a datelor personale ale cetăţenilor UE.
Citeşte şi Marea Britanie are propriile sale STAŢII cu care SPIONEAZĂ de pe ACOPERIŞURILE AMBASADELOR