Ţinte civile la exerciţiul militar Rusia-Belarus. Un elicopter a tras o salvă în direcţia observatorilor, doi sunt răniţi VIDEO

Un elicopter militar ar fi lansat o salvă de rachete în apropierea unor civili de la exerciţiul militar Zapad-17, desfăşurat de Rusia împreună cu Belarus, în perioada 14-20 septembrie.

19 sept. 2017, 10:25
Ţinte civile la exerciţiul militar Rusia-Belarus. Un elicopter a tras o salvă în direcţia observatorilor, doi sunt răniţi VIDEO

Accidentul, neconfirmat până acum de autorităţile de la Moscova, ar fi avut loc, conform presei ruseşti, în apropiere de St. Petersburg, într-un poligon în care a fost prezent în urmă cu o zi chiar preşedintele Vladimir Putin pentru a urmări exerciţiile. În urma accidentului două persoane ar fi fost rănite grav şi mai multe vehicule au fost avariate.

The Moscow Times, citat de hotnews.ro, scrie că un elicopter militar de tipul Ka-52 ar fi lansat accidental o salva de rachete aer-sol în apropiere de o zona de unde mai mulţi jurnalişti şi observatori urmăreau exerciţiile militare din cadrul Zapad-2017.

Pe o înregistrare video realizată de unul dintre observatori se observă cum două elicoptere militare se apropie în zbor la altitudine joasă, iar la un moment dat două rachete sunt lansate şi lovesc un cort, în imediata apropiere a observatorilor.