Toate maşinile care vor intra şi ieşi din ţară vor fi monitorizate. UTI va încasa 9,8 milioane de lei pentru realizarea sistemului

UTI Servicii și Mentenanță a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea unui sistem care va identifica, în zona de trecere a punctelor de frontieră, numerele de înmatriculare ale vehiculelor, informațiile urmând să fie procesate și transmise către instituție.

05 oct. 2017, 10:14
Toate maşinile care vor intra şi ieşi din ţară vor fi monitorizate. UTI va încasa 9,8 milioane de lei pentru realizarea sistemului

Estimat la 13,1 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit în luna septembrie, la aproape doi ani de la lansarea procedurii de atribuire, după mai multe contestații, scrie profit.ro.

Citeşte şi Tiberiu Urdăreanu: S-au interesat mulţi de UTI. S-au gândit că de voie, de nevoie, vând, şi vând pe nimic

Kasparov vine în premieră în România

Ofertele au fost deschise în martie 2016. Potrivit caietului de sarcini, sistemul de monitorizare va fi gata în termen de 4 ani. 

Subcontractorii UTI Servicii și Mentenanță vor fi UTI Grup și Girod Semnalizare Rutieră (județul Timiș). La licitație au mai depus oferte Civitas Systems Craiova, Aptus Software (subcontractor și terț susținător Avitech Co), Elsaco Solutions (terț susținător Elsaco Electronic), Felix Telecom (subcontractor Telelink EAD Bulgaria), Imsat (terț susținător MER Security Israel) și asocierile Sielte București și Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (subcontractor Dual Man), respectiv Mira Telecom și Combridge (subcontractori Swarco Traffic Romania și IOT Solutions&Consulting).

Camerele video vor fi instalate în 34 de puncte de frontieră (amplasate pe drumurile naționale) și vor fi conectate la Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – CESTRIN, parte a CNAIR. Grupul de firme UTI este controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.