Top 10 reguli ciudate obligatorii din codurile rutiere: Unde este interzis să mănânci la volan

Codurile rutiere ale unor tari precum Statele Unite, China, Marea Britanie si altele contin unele dintre cele mai ciudate reguli pentru acest domeniu. Motorul de cautare Kayak.fr a dezvaluit cateva dintre cele mai surprinzatoare asemenea prevederi ce trebuie respectate, chiar daca ele pot parea caraghioase sau absurde, potrivit site-ului 20minutes.fr, care ofera cateva exemple.

05 oct. 2015, 09:26
Top 10 reguli ciudate obligatorii din codurile rutiere: Unde este interzis să mănânci la volan

In statul Kentucky din SUA, femeile pot conduce masina in costum de baie, dar numai daca sunt ranite, sunt insotite de doi politisti sau detin o arma pentru a se apara in caz de atac, scrie mondonews.ro. „Aceasta regula dateaza din 1920 si nu a fost actualizata niciodata”, spune Emmanuelle Chiamisa, sef comunciare la Kayak.fr.

Citeşte şi O femeie a folosit timp de 30 de ani o bombă neexplodată pe post de vază. Cum s-a terminat totul

In Cipru este interzis sa mananci sau sa bei la volan, orice ar fi. O masura buna pentru siguranta rutiera, dar greu de respectat in perioade de canicula.

Germania este considerata de multi europeni paradisul nudistilor. In aceasta tara se poate de altfel conduce masina si in costumul lui Adam. ‘In Germania, masina este considerata spatiu privat unde poti face ce vrei’, arata Emmanuelle Chiamisa. Se recomanda totusi sa se poarte ciorapi pentru ca, in caz de accident, asigurarile nu acopera situatiile in care conducatorul auto nu este incaltat. De altfel, inainte sa coboare din vehicul, ocupantii trebuie sa se imbrace, in caz contrar putand fi amendati.

In Marea Britanie, calatorii care simt nevoia sa se usureze pe marginea drumului o pot face, dar cu doua conditii: sa o faca langa roata din spate si sa tina in permanenta mana dreapta pe masina. „Acest gest are fara indoiala menirea sa arate ca masina este cea a conducatorului auto si ca acesta nu urineaza pe alta”, este de parere Chiamisa.

Italienii tin la caini ca la ochii din cap. Dovada este ca acestia trebuie sa poarte centura de siguranta atunci cand sunt transportati cu masina.

In China, turistilor nu le este permis sa conduca masini. Incredibil, dar adevarat. Daca vor sa mearga cu masina, trebuie sa apeleze la taxiuri sau la masini cu sofer. „China nu a semnat conventia care autorizeaza folosirea permiselor internationale”, explica Chiamisa.

Citeşte şi Cum arată femeia care nu a mai ieşit din casă de 20 de ani. A lipsit şi de la nunta fiicei

In Emiratele Arabe Unite, camilele au prioritate de trecere in intersectii fata de masini. „In caz de accident, conducatorul auto trebuie sa ii plateasca o despagubire proprietarului camilei”, precizeaza seful de comunicare al Kayak.fr.

In statul Minnesota din SUA gorilele pot fi transportate cu masina, insa numai in dreapta soferului, pe asa-zisul loc al mortului, si niciodata pe bancheta din spate.

O regula care ar putea parea misogina este ca in California femeile nu au dreptul sa conduca in halat. Se considera poate ca, imbracate astfel, ar distrage atentia automobilistilor, care ar fi mai putin atenti la drum.

In Danemarca, conducatorii auto trebuie sa se uite sub masina inainte sa demareze, sa vada daca nu este cineva dedesubt.