Tradiţii şi obiceiuri pentru luna iunie. Ce trebuie să faci ca SĂ NU ATRAGI ghinionul în casa ta

Luna iunie este prima lună de vară. Există anumite tradiţii şi obiceiuri de care unele persoane ţin cont.

31 mai 2017, 09:17
Tradiţii şi obiceiuri pentru luna iunie. Ce trebuie să faci ca SĂ NU ATRAGI ghinionul în casa ta

Iată ce trebuie să faci şi ce nu este bine să faci în această perioadă, scrie teotrandafir.ro. Mai jos găseşti unele dintre cele mi cunoscute tradiţii şi obiceiuri în luna iunie.

Citeşte şi HOROSCOP IUNIE: Cele mai norocoase zodii ale lunii

Din bătrâni se spune că la Sânpetru de Vară apar licuricii. Aceştia reprezintă scântei care apar pentru că acest sfânt plesneşte din bici. Se spune că acei licurici sunt trimişi de Sfântul Petru pentru a-i ghida pe oamenii rătăciţi în pădure. Se spune că dacă în luna iunie plouă sau tună, atunci va fi o vară ploioasă. De asemenea, se va face grâu din belşug.

Pe de altă parte, dacă va ploua mai mult decât este cazul, atunci via va avea de suferit. Dacă nu plouă în luna iunie, atunci se va face grâul. Dacă apar omizile în prima lună a verii, este un semn că gospodarii vor avea parte de recolte bogate.

Sfântul Ioan cel Nou este pomenit în această lună de Biserica Ortodoxă. În special femeile respectă această sărbătoare. Asta pentru ca familia lor să aibă sănătate. De asemenea, astfel vor fi feriți de lucruri rele. Din bătrâni se spune că persoanele care respectă această tradiție vor fi ferite de lucruri rele. Pe de altă parte, cei care nu respectă sărbătoarea și muncesc în acea zi riscă să aibă probleme, să li se deformeze corpul.

Citeşte şi Ziua Copilului. Acces gratuit pentru copii şi adolescenţi la ZOO, de 1 iunie

În cea de-a doua parte a lunii iunie, credincioșii țin post înainte de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Tot în această perioadă sunt pomeniți și Sfinții Recoltelor. Acești sfinți sunt Vartolomeu, Onufrie, Eliseu și Iuda. Aceștia sunt pomeniți pe 11, 12, 14 și 19 iunie. Credincioșii nu au voie să muncească. În schimb, se face pomană pentru cei adormiți.

Dacă oamenii nu respectă aceste sărbători, se spune că eXistă riscul de a a se surpa pământul, de a veni furtuni puternice, grindină sau cutremure, mai scrie teotrandafir.ro