Tragedie în Franţa: 13 oameni au murit într-un incendiu într-un bar din Rouen. Care a fost cauza UPDATE

Cel puțin 13 persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-un bar din Rouen, informează publicația Paris-Normandie, citată sâmbătă dimineața de agenția DPA. Focul a izbucnit la subsolul barului, unde avea loc o petrecere privată. Iniţial, s-a vehiculat faptul că incendiul ar fi fost declanşat de lumânările tortului. Ulterior, primarul a susţinut că ar fi vorva de o explozie de gaz. 

06 aug. 2016, 05:05
Tragedie în Franţa: 13 oameni au murit într-un incendiu într-un bar din Rouen. Care a fost cauza UPDATE

Potrivit site-ului publicației franceze, poliția a fost sesizată asupra unui incendiu declanșat la subsolul unui bar în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii fiind alertați la ora locală 0,50.

Șase persoane rănite, dintre care una în stare de urgență absolută, au fost extrase și tratate pe loc, iar pompierii au scos totodată 13 persoane decedate: tineri cu vârste între 18 și 25 de ani a căror identitate la acest moment nu a fost stabilită.

Iniţial, s-a vehiculat faptul că incendiul s-ar fi declanşat după ce lumânările tortului au fost aprinse la înălţime, flăcările răspândindu-se în tavan. O tragedie similară a avut loc pe 30 octombrie 2015 şi în Club #Colectiv din Capitală unde au murit pe loc 26 de persoane în timpul unui concert. 

Ulterior, potrivit primarului, incendiul care a provocat moartea a 13 persoane şi rănirea altor şase la Rouen, în nord-vestul Franţei, a fost accidental şi este posibil să fi fost provocat de o explozie de gaz „de la căldura dintr-o cameră de la subsol, fără îndoială prea mică pentru numărul de oameni prezenţi”, a declarat primarul Rouenului, Yvon Robert, citat de Europe 1, conform news.ro. 

Pompierilor sosiţi la faţa locului pentru intervenţie le-a luat 30 de minute să stingă focul.

Secretarul general al prefecturii Seine-Maritime, Yvan Cordier, sosit la bar, a susţinut că serviciile de urgenţă au „intervenit foarte repede”.

Yvon Robert, primarul din Rouen, a descris focul ca fiind „cea mai mare catastrofă”, scrie Mediafax.

Poliția din Rouen a condus la audieri 11 martori ai dramei, mai notează site-ul paris-normandie.fr.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP, a confirmat că incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă din barul din Rouen, în vestul Franței, s-a soldat cu cel puțin 13 morți și șase răniți.

„O anchetă judiciară este în curs pentru a determina cauzele incendiului”, a indicat ministrul într-un comunicat, conform Agerpres.