Tragedii în lanţ pe litoral. Un turist care a intrat în apă să-şi facă o poză a murit înecat UPDATE

Bărbatul dispărut în mare în staţiunea Jupiter, miercuri dimineaţă, a fost găsit de echipele de intervenţie şi predat cadrelor medicale care au încercat timp de câteva zeci de minute manevre să-l resusciteze, însă fără succes. Bărbatul se afla în ultima zi de concediu şi intrase în mare ca să facă fotografii, fiind luat de curenţii puternici.

09 aug. 2017, 06:25
Tragedii în lanţ pe litoral. Un turist care a intrat în apă să-şi facă o poză a murit înecat UPDATE

UPDATE. Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Craiova, a fost găsit de scanfandri în zona unde dispăruse, fiind adus la mal şi predat cadrelor medicale care au început manevrele de resuscitare. După câteva zeci de minute de încercări, medicii au declarat decesul bărbatului.

Şeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteş, a declarat corespondentului News.ro că bărbatul se afla în ultima zi de concediu, alături de soţie şi copilul lor. Cei trei au mers miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00 pe plajă, iar bărbatul a vrut să facă o fotografie, intrând în apă până la mijloc, însă a fost tras în larg de curenţii puternici. Două persoane care au asistat la incident au încercat să-l ajute pe bărbat şi au aruncat înspre acesta un caiac al salvamarilor, aflat pe mal, însă turistul nu a mai reuşit să se prindă de el, fiind înghiţit de ape.

Trupul său a fost căutat de salvamari, pompieri şi scafandri, fiind găsit după mai bine de două ore.

Şeful salvamarilor din sudul litoralului consideră că ar trebui schimbată legislaţia în sensul că persoanele care se aventurează în mare în cazul în care îşi pun viaţa în pericol să poată fi sancţionate.

Vasile Borteş a mai spus că salvamarii au arborat steagul roşu şi miercuri, deoarece marea este agitată şi curenţii puternici, iar înotul este interzis.

Un alt bărbat şi-a pierdut viaţa, marţi, la Mangalia. Trupul său a fost adus de valuri la ţărm miercuri, în jurul orei 5.00.

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa înecate pe litoral de la începutul sezonului estival a ajuns la 17.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 45 de ani, a intrat în valuri miercuri dimineaţa, în zona hotelului Tismana, din Jupiter, și după puțin timp nu a mai fost văzută. Pe plajă era arborat steagul roșu, care interzice intratul în apă. O ambarcațiune rapidă, cu echipaj mixt ISU – Garda de Coastă, a început căutările celui dispărut în valuri.

Un alt turist a murit marţi, după ce a intrat în mare pentru a salva o femeie care, ignorând steagul roșu care interzice scăldatul, a vrut să facă o baie împreună cu copilul ei. Trupul neînsufleţit al bărbatului de 31 de ani care le-a salvat pe cele două a fost adus de valuri la mal, în cursul serii.