Traian Băsescu, atac la Iohannis. Ce îi REPROŞEAZĂ preşedintelui. „O să fiu eu OMUL-ORCHESTRĂ”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Galați, la o întrunire a Partidului Mișcarea Populară (PMP), că dacă el ar fi fost președintele ales de români pe 16 noiembrie, Victor Ponta nu făcea nici Revelionul ca prim ministru.

18 apr. 2015, 14:21
Traian Băsescu, atac la Iohannis. Ce îi REPROŞEAZĂ preşedintelui. „O să fiu eu OMUL-ORCHESTRĂ”

Traian Băsescu a adăugat că în lipsa unei opoziții autentice în România, va juca el rolul acesteia. asumându-și chiar rolul de „om orchestră”.

„Dacă ați observat în ultima vreme că nu există opoziție, o fac și eu pe opoziția, omul-orchestră. Și voi face o opoziție tot mai puternică pentru că USL-ul este o realitate. El există, înțelegerile funcționează și, dacă observați, se feresc tare mult să se deranjeze unii pe alții. Eu vă spun în modul cel mai cinstit: dacă eu aș fi fost președintele ales pe 16 noiembrie, Victor Ponta nu făcea nici Revelionul ca prim ministru. Dar asta-i viața. Până la urmă președintele ales l-a consolidat atât de bine, încât eu cred că o să-i pară rău cât de curând că a acceptat să funcționeze USL-ul„, a spus Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că nu poate trece cu vederea faptul că PSD și PNL, implicit premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis, nu și-au asumat lovitura de stat din vara lui 2012, de aceea îi recunoaște doar ca fiind „Alianța de la Grivco”.

„Un lucru pe care eu nu pot să-l trec cu vederea în relația cu PSD-ul, implicit prim ministru, și președinte, respectiv PNL-ul, este faptul că niciodată niciunul nu a recunoscut eroarea loviturii de stat din vara anului 2012. Pentru mine ei rămân «Alianța de la Grivco»”, a precizat Băsescu.

Traian Băsescu s-a aflat sâmbătă la Galați, unde a participat la întâlnirea zonală sud-est a PMP, a organizațiilor județene din Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea, Tulcea.