Traian Băsescu, la Comisia SRI: Am trecut să salut

Traian Băsescu este audiat marţi după-amiază la Comisia SRI din Parlament, după dezvăluirile fostului colonel SRI, Daniel Dragomir, care a prezentat o listă cu 65 de nume ce îi pot susţine declaraţiile.

31 oct. 2017, 12:11
Traian Băsescu, la Comisia SRI: Am trecut să salut

UPDATE: Fostul preşedinte Traian Băsescu a plecat marţi de la comisia SRI, după circa 5 minute, la ieşire declarând că „am trecut doar să salut comisia”. Băsescu a spus că marţi nu a dat declaraţii în şedinţa comisiei de control a SRI.

Chestionat cu privire la o posibilă audiere joi, atunci când era programat iniţial, Băsescu a răspuns scurt: „Nu ştiu”.

Traian Băsescu urma să fie audiat joi în comisie, însă aceasta a fost devansată pentru marţi. Băsescu a declarat la intrare că va da detalii după audierea din comisie.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat de trei ori în comisia SRI, acolo unde a vorbit despre implicarea serviciilor în politică, justiţie şi presă. Dragomir a furnizat şi o listă cu 65 de nume care ar putea confirma spusele sale.

Pe lângă Traian Băsescu, vor mai fi audiaţi la comisia parlamentară pentru controlul activității SRI Dan Andronic și Adrian Sârbu, dar şi fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura.