Traian Băsescu, citat de procurori în dosarul RETROCEDĂRILOR avizate ca primar al Capitalei. Reacţia fostului preşedinte

Traian Băsescu a fost citat de procurori pentru a fi audiat într-un mega-dosar privind retrocedările avizate de fostul preşedinte în 2003, pe vremea când era primar al Bucureştiului. Dosarul fusese clasat în urmă cu aproape 7 ani, însă acum a fost redeschis şi vizează fapte de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prin retrocedarea a zeci de imobile lui Nicolas Jordan, nepotul senatorului Iordache Minciulescu, acuzat de cei care au pierdut casele că ar fi un impostor şi nu moştenitor de drept.

RomaniaTV.net
08 apr. 2017, 17:42
Traian Băsescu, citat de procurori în dosarul RETROCEDĂRILOR avizate ca primar al Capitalei. Reacţia fostului preşedinte

Surse judiciare au afirmat pentru România TV că Traian Băsescu urma să fie chemat la audieri în dosarul redeschis în 2015 de Parchetul General, iar fostul preşedinte a confirmat faptul că a fost citat, în exclusivitate la România TV.

„Parchetul a dat sfoară în ţară, eu nu beneficiez de drepturile lui Coldea, care a fost chemat noaptea ca hoţii. Ca preşedinte poţi fi terfelit. Mai nou am două dosare redeschise, unul e „Flora”, după o plângere a preşedintelui Uniunii Arabilor din România, şi pe cel cu retrocedările. În dosarul Flora tot personalul primăriei care a participat la procesul de restituire nu este chemat în instanţă, pentru că s-a prescris, dincolo de faptul că dosarul a fost anchetat la vremea lui şi a fost închis neconstantându-se ilegalităţi la restituire. S-a prescris pentru toţi, dar nu şi pentru mine, deşi n-am fost notificat că fac obiectul unui dosar penal şi procurorul nu continuă cercetarea pentru că am imunitate. L-a ţinut acolo şi l-a scos din sertar, dar numai pentru mine. Aşa, că sunt eu frumos”, a declarat Traian Băsescu.

„Întotdeauna am fost atent să respect legea şi oricâte dosare mi s-au deschis pentru că nişte slugi din parchete vor să servească şeful – „l-am hărţuit pe Băsescu” -, n-a demonstrat nimeni o fraudă. Inclusiv în spălarea de bani cu Căşuneanu, cu casa din Mihăileanu, cu banii daţi lui Petreus în Irak… Sunt oameni care n-au ce face. Atâta minte au…”, a mai spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu spune că nu se teme că va fi „încorsetat”, ci probabil doar „hăituit. „Nu poţi fi trimis în judecată când şi procurorul constată că asta e legea. Nu m-ar ierta nimeni, nici Lazăr, nici vreun complet de la ICCJ, dacă ar constata încălcări de lege. Se redeschid dosarele, mergem la procuror, asta e viaţa unui fost preşedinte al României. S-a transformat într-o hărţuire fără bun simţ… Şi aceste ultime două dosare, Flora şi ăsta în care sunt chemat luni, fac parte din procesul de hărţuire”, a precizat Traian Băsescu.