Traian Băsescu dezvăluie motivele fuzionării cu UNPR. „Ne pregătim pentru ce-i mai rău – un guvern de uniune naţională”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a dezvăluit la România TV motivele care au dus la fuziunea prin absorbţie cu UNPR, formaţiunea lansată de Gabriel Oprea.

13 iul. 2016, 14:58
Traian Băsescu dezvăluie motivele fuzionării cu UNPR. „Ne pregătim pentru ce-i mai rău – un guvern de uniune naţională”

„Avem împreună cu UNPR 2.518 de consilieri locali. De asemenea,  avem 51 de consilieri judeţeni, fiind prima condiţie pentru a deveni partid subvenţionat de la stat, şi mai avem şi 138 de viceprimari. UNPR are o infrastructură excepţională. Are o zestre importantă, având parlamentari din PPDD”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Traian Băsescu a punctat că PMP va constitui grup parlamentar, fapt ce va permite ca la alegerile parlamentare formaţiunea să poată trimite reprezentanţi în secţiile de votare. „Au fost 1,2 milioane de voturi anulate, iar cele mai multe dintre ele au fost cu două ştampile pe ele, voturile anulate au fost fost de la partidele care nu au avut reprezentanţi”, a dezvăluit succint Băsescu motivele pentru care a decis fuziunea cu UNPR.

Citeşte şi:  Traian Băsescu: PMP şi UNPR vor forma acelaşi partid. Noua formaţiune va păstra toate însemnele PMP

Ne-a costat foarte mult că nu am avut oameni experimentaţi

„Noi am defilat cu ideea ca 85% din membrii PMP sunt noi, însă ne-a costat foarte mult faptul că am avut candidaţi fără experienta şi am depus liste doar in jumatate din cele 3.200 de localitati. UNPR vine cu un aport de experienta. Sunt oameni care au exerciţiul politic. Am experimentat varianta oamenilor fără experienţă în candidaturi. Deşi am avut candidati extraordinari aceştia au facut scoruri de 1-2 la suta. Electoratul a refuzat sa acorde votul oamenilor necunoscuti”.

Despre un posibil atac al DNA

„Este posibil orice, însă vreau sa va asigur un lucru: Nu exista ceva in viata mea de care sa am constiinta ca am facut ceva ilegal. Nu pot deveni o tinta reala”.

Nu mai mă văd nicăieri

Traian Băsescu nu a respins ideea unei candidaturi pentru un post în Parlament, dar obiectivul său este de a transfera experienţa sa către PMP.

„Aceasta fuziune dintre PMP şi UNPR este un semnal ca ne pregatim pentru ce-i mai rau. Ne pregatim pentru un guvern de uniunea nationala. Daca PSD se preda si PNL vine si el la guvernare va trebui sa existe si opozitie. Ne pregatim şi de opoziţie”.