Traian Băsescu: Exclud ca Florin Georgescu să fie premier. PSD ar putea să propună o femeie

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, nu crede că Florin Georgescu va fi premier, dar acceptă posibilitatea ca Partidul Social Democrat (PSD) să propună o femeie pentru funcția de prim-ministru, posibil unul dintre cele patru nume vehiculate, și anume, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Sevil Shhaideh și Gabriela Firea.

21 iun. 2017, 18:30
Traian Băsescu: Exclud ca Florin Georgescu să fie premier. PSD ar putea să propună o femeie

„Nu cred în varianta Florin Georgescu. Nu cred că Florin Georgescu se mai leagă la cap cu o guvernare. Iar în ceea ce privește cele patru doamne, este posibil ca Dragnea să facă o astfel propunere, nu o exclud”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, la B1.

Băsescu apreciază că nu e pregătită să fie premier niciuna dintre cele patru — Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Sevil Shhaideh sau Gabriela Firea.

Întrebat care dintre ele este mai pregătită pentru funcția de premier, liderul PMP a spus: „Niciuna nu e pregătită, nici măcar pentru funcția de primar. Toate patru sunt pe ideea de imagine, dar nu de făcut”, scrie Agerpres.

Liderul PMP consideră că puține partide din România au un candidat foarte bine pregătit pentru ceea ce presupune un premier bun.

„Funcția de prim-ministru este o funcție gigantică (…), e o funcție mult mai complicată decât cea de președinte al României. Eu cred că puține partide au un astfel de om”, a mai spus Traian Băsescu.