Traian Băsescu: Nu confundaţi instituţia cu persoana! Pe Kovesi o puteţi vedea într-o zi în cătuşe

Traian Băsescu îi atacă dur pe Laura Codruta Kovesi şi pe susţinătorii acesteia. Fostul preşedinte a spus la România TV că îşi doreşte să se facă distincţie între omul care conduce DNA-ul şi DNA ca instituţie. 

29 sept. 2016, 12:01
Traian Băsescu: Nu confundaţi instituţia cu persoana! Pe Kovesi o puteţi vedea într-o zi în cătuşe

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu atacă justiţia, ci o atacă pe Laura Codruta Kovesi. El spune că nu trebuie confundat DNA-ul cu un om:

Subiectul postarii mele de azi este legat de propagandistii care nu inteleg ca un om nu inseamna o institutie…pe acest fond am atacat-o pe Kovesi. Le spun acestor propagandisti ca nu trebuie confundat DNA-ul cu un om. Şeful institutiei trebuie tinut sub lupa sa vezi daca nu cumva face abuzuri, daca nu cumva incalca legea. Eu le spun propagandistilor: nu distrugeti instituia odata cu seful ei pentru ca maine puteti sa il vedeti pe seful institutiei, adica pe laura codruta kovesi…puteti sa o vedeti cu catuse…Eu voi critica oamenii chiar daca au fost numiti de mine…caracterul lor nu tine de mine, dezvoltarea lor nu tine de mine„, a declarat Traian Băsescu pentru România TV

Traian Băsescu a postat şi pe pagina sa de facebook un mesaj în care îi acuză pe susţinătorii Laurei Codruţei Kovesi că se comportă ca propagandiştii din anii ’50 ai secolului trecut, confundând instituţia DNA cu persoana care o conduce.

„Am văzut haita de propagandă a anilor ’50 la lucru! Imediat ce dai să vorbești de Laura Codruța Koveşi, dacă n-o lauzi consistent, propagandaștii încazarmați te declară dușman al justiției, mai ales dacă îndrăznești să spui că doamna face abuzuri sau că lasă infractori de teapa lui Pescariu și Florică în libertate și cu banii furați în conturi sau că își alege țintele selectiv sau că sacrifică viața unor oameni pentru propria-i glorie.
În buna tradiție a anilor ’50, propagandiștii nu fac deosebirea dintre un om, vremelnic aflat în fruntea DNA, și instituția DNA care trebuie să funcționeze corect și eficient, democratic și respectând drepturile fundamentale, instituție pe care o susțin fără rezerve.
Haitei propagandei îi spun cert un lucru: Koveși este departe de a fi întruchiparea corectitudinii și a cinstei și, în acest sens, am aflat destule în ultimele luni ale mandatului și mai ales după ce am plecat de la Cotroceni.
Dragi propagandiști ai anilor ’50, dacă vreți să faceți ceva pentru DNA și pentru țară, apărați instituția și n-o legați definitiv de un om trecător. Mă întreb cum ați mai putea apăra DNA punând semnul egal între Laura Codruța Koveși și DNA dacă într-o zi o veți vedea la televizor pe Laura Codruța Koveși cu cătușe.
Pricepeți de ce nu este bine să puneți semnul egal între un om și o instituție?
PS 1. România are o singură instituție care se confundă cu omul ales: PREȘEDINTELE.
2. Eu nu o acuz pe Koveși de plagiat, pentru că nu sunt calificat pentru o astfel de apreciere. Eu o suspectez doar că a obținut verdictul de neplagiat prin manopere frauduloase specifice unora dintre aceia pe care domnia sa îi încătușează.
3.Și încă ceva, dacă în timp ce eu mă frământam să găsesc o soluție pentru Koveși la sfârșitul mandatului de Procuror General DOAMNA participa alături de Ghiță și alți PSD-iști la manopere pentru albirea doctoratului, eu ce să mai spun azi ?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.