Traian Băsescu: Una din regulile nescrise este că preşedintele şi premierul nu pleacă simultan în concediu

Traian Băsescu semnalează pe Facebook că România se află într-o situaţie inedită, în condiţiile în care atât preşedintele ţării, cât şi premierul se află simultan în concediu. Preşedintele Klaus Iohannis a plecat într-o vizită privată în Germania, însă dinspre Palatul Victoria nu a venit niciun anunţ oficial privind un eventual concediu al primului-ministru.

19 aug. 2016, 05:08
Traian Băsescu: Una din regulile nescrise este că preşedintele şi premierul nu pleacă simultan în concediu

Traian Băsescu vorbeşte despre o regulă nescrisă, potrivit căreia preşedintele şi premierul nu pleacă în acelaşi timp în concediu. Mai ales, spune fostul preşedinte, în condiţiile în care situaţia din regiune este „extrem de tensionată”.

„Situaţie inedită !

Şi preşedintele şi premierul se află simultan în concediu, iar cel puţin unul se află în străinătate, ceea ce este greu de imaginat cînd în regiune situaţia de securitate este extrem de tensionată. 

Dacă nici măcar două concedii nu pot fi coordonate, oare cum or putea să conducă ţara ?

Statul Român are şi el reguli scrise şi reguli nescrise. Una din regulile nescrise este că președintele şi premierul nu pleacă simultan în concediu. Cel mult pot pleca simultan, în misiune, până la Bruxelles, dar până seara se întorc acasă.

PS-Costin Borc este demnitarul cu cea mai înaltă funcţie executivă aflat la serviciu”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Preşedintele României efectuează în perioada 17 – 25 august o deplasare privată în Germania, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Klaus Iohannis a plecat în cursul zilei de miercuri, din București, cu o cursă de linie.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, vizită privată de 7 zile în Germania. Reprezentanţi ai Preşedinţiei spun că preşedintele nu este în concediu