Transalpina rămâne închisă cel puţin până la Paşte. Vezi când se anunţă deschiderea traficului

Transalpina rămâne închisă cel puţin până la Paşte, deşi termenul iniţial pentru deschiderea traficului era de 31 martie. Vremea este încă extrem de capricioasă, iar autorităţile nu vor să rişte ca şoferii să rămână înzăpeziţi la peste 2.000 de metri altitudine.

21 mart. 2017, 17:19
Transalpina rămâne închisă cel puţin până la Paşte. Vezi când se anunţă deschiderea traficului

Ultimul viscol a avut loc acum câteva zile, iar drumarii încă se luptă cu zăpada de pe şosea. Cel puţin 15 utilaje de dezăpezire şi o freză acţionează pentru curăţarea drumului.

„Sperăm ca lucrurile să fie ok ca la 15 aprilie, cel târziu 20 aprilie, să o redăm circulaţiei”, a decalarat Bogdan Bratu, director regional Drumuri şi Poduri Craiova.

Totodată, drumarii trebuie să refacă şi marcajele şi indicatoarele rutiere distruse în cele aproape şase luni de ninsori şi viscol. Cel mai probabil, turiştii vor putea admira frumuseţile zonei abia în mini-vacanţa de 1 Mai.

„Pentru Rânca Transalpina înseamnă ca Nilul pentru Egipt viaţă. Să dea din nou viaţă la zonă pentru că a început extrasezonul şi nu mai avem turisti”, a declarat Constantin Pănescu, hotelier.

Transalpina a fost închisă în octombrie anul trecut, la primele ninsori viscolite.