TRANSALPINA rămâne ÎNCHISĂ. Şoferii care se aventurează pe DN67C riscă amenzi

TRANSALPINA, cea mai înaltă şosea din România, rămâne închisă. Potrivit CNADNR, sectorul de drum naţional DN 67C cuprins între km 34+500 (localitatea Rânca) şi km 59+800 (la intersecţia cu DN 7A Obârşia Lotrului) este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie.

03 iul. 2014, 16:04
TRANSALPINA rămâne ÎNCHISĂ. Şoferii care se aventurează pe DN67C riscă amenzi

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat, după vizita pe Transalpina de luni, că nu doreşte ca turiştii veniţi pe munte să fie implicaţi în evenimente rutiere şi, ca urmare, singura decizie pe care o poate lua este aceea de a menţine circulaţia închisă.

„Ca urmare a nefinalizării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67C Bengeşti – Sebeş (km 0+000 – km 148+414), circulaţia rutieră este deschisă doar între localităţile Bengeşti – Rânca (km 0+000 şi km 34+500) şi între localitaţile Obârşia Lotrului – Sebeş (km 59+800 şi km 148+414). Facem precizarea că în perioada sezonului rece (iarna), circulaţia rutieră este închisă pe sectorul de drum cuprins între localităţile Rânca (km 35+500) şi cabana Curpat (km 79+200)”, se arată în comunicatul CNADNR remis RomaniaTV.net.

Potrivit CNADNR, sectorul de drum naţional DN 67C cuprins între km 34+500 (localitatea Rânca, judeţul Gorj) şi km 59+800 (la intersecţia cu DN 7A Obârşia Lotrului, judetul Vâlcea) este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi de asigurare a condiţiilor de siguranţă a traficului rutier, interdicţia fiind semnalizată prin indicatoare specifice.

„În baza expertizei tehnico-economice elaborată după rezilierea contractului de execuţie a lucrărilor de modernizare a DN 67C încheiat cu antreprenorul SC ROMSTRADE SRL, se va organiza o procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări rămase de executat. Reluarea lucrărilor de modernizare a DN 67C se va face imediat după finalizarea procedurii de atribuire şi semnarea contractului de execuţie”, informează CNADNR.

Şoferii care se aventurează pe Transalpina riscă o amendă de până la 680 de lei. Potrivit legii, şoferii care nu respectă indicatoarele rutiere riscă între 6 şi 8 puncte de amendă.

O echipa a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a verificat luni traseul Transalpina în vederea deschiderii oficiale a celei mai înalte şosele din România. Deşi data la care sectorul ar fi trebuit redeschis circulaţiei publice a fost 1 iunie, oficialităţile au amânat acest termen din cauza faptului că la altitudini înalte şoseaua era încă acoperită de zăpadă şi din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie.

DN67C, cunoscut sub numele de Transalpina, este drum care traversează Munţii Parâng din Novaci, Gorj, până în Sebeş, Alba. În judeţul Vâlcea, şoseaua urcă până la cea mai înaltă altitudine din România, aproximativ 2.100 metri.

CITEŞTE Şi TRANSFĂGĂRĂŞANUL, DESCHIS de la 1 iulie 2014. Vezi până când se poate circula pe DN 7C